Îndeplinirea măsurilor şi executarea activităţilor pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică  în zonele turistice de pe litoralul Mării Negre, în centrele de agrement pentru tineret, este asigurat  de către poliţiştii constănţeni cu sprijinul celorlalte structuri implicate, conform competenţelor legale.

IMG_5861Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu poliţiştii de ordine publică, în baza Planului de măsuri „Litoral 2014”, desfăşoară în continuare activităţi în vederea prevenirii şi pregătirii antivictimale a populaţiei, pentru a nu fi expusă fenomenului infracţional.

Astfel, astăzi, s-a acţionat în zona Limanu, Vama-Veche, 2 Mai, în unităţile de cazare, campinguri, terase, baruri, în vederea creşterii gradului de siguranţă al turiştilor aflaţi pe litoral şi pentru pregătirea antivictimală a acestora.

Recomandările preventive ale acestora sunt următoarele:

–  Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţi pe plajă, lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile  personale (şezlong/prosop/cort/terase). Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi.
–   Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.
–   Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii ! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele .
–   Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) – puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâlhării.
–    La plecarea din cameră şi pe timpul nopţii, asiguraţi uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestrele.

Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi telefonul de urgenţă 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.