Actiuni ale jandarmilor constanteni, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

6
54

Activităţile dedicate Zilei Naţionale a României încep duminică dimineaţa, la ora 08.00, pe platoul de la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean si la reşedinţa Grupării de Jandarmi Mobilă ,,TOMIS” Constanţa, unde va avea loc înălţarea drapelului pe catarg, urmat de o expunere cu privire la marcarea a 95 de ani de la unirea Transilvaniei cu România.
Acţiunile având caracter solemn vor continua, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, de la Cimitirul Central Constanţa, unde va da onorul un pluton format din 18 jandarmi, comandat de un ofiţer, iar preotul militar va oficia, alături de alţi preoţi o slujbă de pomenire. Inspectorul Şef, colonel dr. Costică Cojoc şi comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,TOMIS” Constanţa, colonel Mircea Seceleanu vor depune o coroană de flori.
Deasemenea, în cadrul manifestărilor specifice acestui eveniment organizate de către autorităţile locale din municipiile Mangalia şi Medgidia, vor avea loc şi defilări ale jandarmilor.
Totodată, 38 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul derulării activităţilor prilejuite de marcarea acestui moment important din istoria românilor în localităţile Constanţa (unde se va desfăşura şi Crosul 1 Decembrie), Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Năvodari şi Hârşova.

6 COMENTARII

 1. Acesta organizatie militara ar trebui dizolvata.
  A fost creeata numai pentru ai apara pe hoti si pe ticalosi.
  Ce au facut acesti batausi pentru tara, unde s-au jerfit ei sa aibe privilegiul sa defileze de ziua nationala a Romaniei?

 2. Iti voi aminti doar ca …după primul război mondial, în sudul Dobrogei, în lupta cu comitagiii bulgari, veniţi peste graniţa de sud, au căzut la datorie 18 jandarmi (trei plutonieri, un sergent, trei caporali şi 11 soldaţi), doar intr-un singur an (1924-1925). Plus ca tot Jandarmii din Dobrogea participasera si la inabusirea provocarii sovietice de la Tatar-Bunar din 1924.
  E suficient pentru tine, dobrogene? Iar comitagiii nu erau altceva decat membrii COMINTERNULUI care, la ordinul lui Stalin, aveau drept scop facerea unei unitati dintre slavii de nord (rusii) cu slavii de sud (bulgarii) prin ruperea Dobrogei de Romania!
  Astfel, jandarmii, securistii, asa cum vrei tu sa-i numesti, au murit pentru tara asta, pentru Dobrogea asta in care si tu traiesti, mai mult decat ai murit tu!

  Fii mai atent cand e vorba despre Jandarmi!

 3. Daca ceea ce spui e adevarat, si nu am nici un motiv sa nu te cred, (avand in vedere ca istoria adevarata si vitejia acestui neam e ascunsa), regret ce am spus si inaintasii jandarmilor merita tot respectul.
  Dar am o nemultumire la adresa jandarmilor de azi, ca nu se ridica la inaltimea inaintasilor lor, sa fie dedicati aparari poporului si teritoriul tari si nu sa asculte comenzi politice si sa protejeze entitati straine ce spoliaza avutia tari si distrug mediul.

 4. Am mai recitit odata ce ai spus despre vitejia jandarmilor din trecutul nu prea indepartat al tarii si spun inca o data ca regret ce am spus, si ca jertfa lor trebuie amintita cu tot respectul cuvenit, chiar daca sunt nemultumit cu ce se intampla astazi.

 5. Multumesc pentru pricepere, Andi
  Nu aveai de unde sa stii ca, incepand cu 1946 zeci de familii ale jandarmilor din Dobrogea au fost deportate in Siberia,in calitatea lor de “dusmani ai clasei muncitoare”!
  Si rusii, ca si noua generatie, din care si tu faci parte, ii priviti pe jandarmi ca pe niste batausi “ai clasei muncitoare”.

  Dar, “jindarii”, eu asa ii mai numesc, cu drag, au bagat groaza in oricine, inclusiv pe frontul de la Stalingrad, au actionat ca elemente inaintate de culegere a informatiilor si au servit drept ariergarda de sacrificiu atunci cand trupele romane s-au retras. Sa nu uitam nici de Jandarmeria de Munte !!!….si sa nu uitam nici de vanatorii de partizani!
  Traditia lor este adusa si la Mangalia. Iar, “Jindarii”, la Mangalia au doi comandanti. Sa stii ca cei doi comandanti ai “jindarilor” din Mangalia, (ca avem doua detasamente in oras) chiar fac treaba buna! Unul e la Neptun si pazeste toti sefii de stat care vin pe zona, plus ca face garzi suplimentare pe sectorul litoral, iar celalat se lupta cu toti tiganii din Colonisti si cu traficantii de pe zona de sud a granitei de multe luni, cu un deficit enorm de personal. Au zeci de arestari pe fiece saptamana, dar nu e vina lor ca Politia le da drumul sau Procuratura nu le intocmeste dosar penal!

  Sa te bucuri prietene ca astia exista, buni, rai, intelepti sau neciopliti, dar, asa cum le mai spun eu: duri, rai si-ai dracului! Si,la o adica, prietene Andi, ei sunt in linia-ntai!
  Sa mergi, Andi, pe 1 Decembrie prietene, si sa-i saluti la defilare. Eu o sa fiu acolo cu un tricolor pe latura stanga a pieptului!

 6. E bine de stiut toate aceste sacrificii ale jandarmilor si sa stim ca avem pe cine ne baza.
  In ziua de azi se duce un atac impotriva Romaniei mult mai pervers si jandarmi ca si conducatorii lor directi trebuie sa fie foarte dibaci si sa trebuiasca sa faca un joc dublu avand ca obiectiv numai apararea patriei si a poporului roman.
  Ordinile trasate de politic jandarmilor pot veni si de la niste tradatori de tara iar cei impotriva carora sunt trimisi jandarmii (cum e cazul gazelor de sist sau Rosia Montana) sunt fie cei ce-si iubesc tara ce sunt inteligenti si realizeaza marsavia si au acces la informatie, cat si localnicii ce sunt afectati direct de tradare (de exemplu cazul Pungesti).
  Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa ajute Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.