Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta, Spitalul Municipal Mangalia, Clubul Rotary Mangalia si Primaria  Municipiului Mangalia organizeaza  sambata, 13.12.2014, intre  orele 08.30- 14.30, o actiune  de  donare de sange.

 Sunt  asteptate toate persoanele  sanatoase  din  localitatea Mangalia si localitatile invecinate  care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie  de  tratament  transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa  intre 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg,care nu au suferit de hepatita,TBC,sifilis ,ulcer,epilepsie, diabet zaharat, boli de inima .

Persoanele  peste 50 de ani sunt  rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt  in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

Cu doua zile inainte  de donare este interzis  consumul  de  bauturi  alcoolice!

 In ziua donarii se recomanda  un mic dejun usor si minim  500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
– 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
– o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

Va asteptam sambata  13.12.2014  la Spitalul Municipal Mangalia, cu un act de  identitate valabil, intre orele 08.30-14.30.

 Sangele  este  un  dar  ce nu poate fi inlocuit!

 Este  nevoie  de  mai  multi  donatori!

 Cheama-ti  si  prietenii!


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.