Actiune de donare de sânge la Mangalia.

0
40

donareCentrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, Primăria Municipiului Mangalia și Spitalul Municipal Mangalia, organizeaza sâmbătă, 25.07.2015 între orele 09.00- 13.30, o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să ii ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsa între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă . Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidența cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completă (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

– 7 tichete de masa pentru produse alimentare;

-o zi libera la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;

-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / resedința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. Vă așteptăm sâmbătă 25.07.2015 la Spitalul Municipal Mangalia, cu un act de identitate valabil, între orele 09.00-13.30.

Sângele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de mai mulți donatori!

Cheama-ți și prietenii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.