A V-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina de Familie va avea loc la Neptun.

0
53

În perioada 27 – 30 august ac, la sala de conferinţe „Doina”, din staţiunea Neptun, se va desfăşura cea de a V-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina de Familie. Tradiţionala întâlnire dintre cadrele medicale revine, anul acesta la Neptun, după ce ultimele două ediţii a fost găzduită de staţiunea Mamaia.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis” Constanţa, dr. Laura Condur ne-a declarat că ediţia din acest an va avea şi participare internaţională. „Tema conferinţei de anul acesta se numeşte „Medicina de Familie – Piatră de temelie a Medicinei Moderne. Actualităţi şi perspective”. Ca o noutate, la conferinţă vom aniversa şi Ziua Medicului de Familie ce a fost sărbătorită la nivel naţional la data de 4 iulie ac. Conferinţa se va derula sub egida Societăţii Naţionale de Medicina de Familie în parteneriat cu Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa şi Colegiul Medicilor. Estimăm ca numărul participanţilor să fie aproximativ 500, mai mulţi decât anii trecuţi”, a precizat dr. Laura Condur.

Festivitatea de deschidere a conferinţei va avea loc miercuri, 27 august 2014, la ora14.00, la sala de conferinţe “Doina” din staţiunea Neptun. Pe parcursul celor 4 zile, medici specialişi vor ţine prelegeri pe diferite teme de specialitate. Printer temele abordate se vor afla “Impactul poluării aerului din încăperi asupra sănătăţii umane” – prof. univ. dr. Fokion Vosniakov; “Actualităţi în boala arterial periferică” – Ş.L. dr. Irinel Raluca Parepa; “Importanţa Magneziului pentru organism” – dr. Virginia Marina, “Vaccinologia încotro? – prof. univ. dr. Sorin Rugină, “Rolul medicului de familie în depistarea şi monitorizarea ADHD – dr. Gina Goleşteanu.

Invitatul de onoare al acestei conferinţe va fi Preşedintele Asociaţiei Balcanice de Mediu, prof. Fokion Vosniakos din Grecia. De asemenea, vor fi prezenţi mai mulţi medici care reprezintă Societatea Medicală Română din Marea Britanie, dar şi specialişti din Germania. Nu în ultimul rând, la conferinţă vor veni zeci de distribuitori de medicamente care vor amenaja standuri unde îşi vor expune noile produse, dar şi pe cele lansate, deja, pe piaţă, dar care sunt foarte eficiente.

Toţi medicii participanţi vor primi la finalul lucrărilor diplome şi credite. Preşedintele Asociaţiei Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis” Constanţa, dr. Laura Condur ne-a mai spus că tot după finalizarea lucrărilor, respectiv sâmbătă după-amiază şi duminică dimineaţa vor fi organizate pentru invitaţi mai multe excursii în Mangalia la Herghelie, dar şi la Balcic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.