[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20120301lucrari.flv”]

9 COMENTARII

 1. in germania…dupa ce pune pavaju…altu toarna nisip peste ca sa acopere gaurile…iar altu in spate vine cu furtunu cu apa si cu matura…si dupa ei ramane curat luna…la noi…lasa nisipu sa il ia vantu….ca sa ramana fara nisip si sa cumpere iar nisip de la alt prieten de al lor….si ala cara nisipu de pe plaja moca…rusine sa va fie

 2. A distrus toata Mangalia TUSAC, sa nu mai spun ca NU este ceva normal ca doar asa poate el sa isi faca campanie ,ca doar am stat destul in firg si acum orasul este mizerabil ,a recevit TUSAC !!

 3. Dar nu e vorba numai de campanie. Aici se pune problema si de frauda, conflict de interese si prost management. Si pot exemplifica:
  -Evaziune = Portul turistic; Infrastructura facuta pe timpul lui Iorgus cu doua milioane de euro. A intrat Tusac primar si s-a apucat sa “reabiliteze” portul turistic. Peste numai un an, mai face o reabilitare a aceluias port turistic. In realitate necesita doar o amenajare, dar n-ar mai fi putut cheltui 9 (noua) milioane de euro, ( 5 + 4 ), de peste 4 ori mai mult decat infrastructura, bani care nu se regasesc, chiar daca punem la socoteala si terasa privata, (cortul) amenajat tot din aceiasi bani publici.
  -Conflict de interese: Toate lucrarile din ultimii 3 ani, Tusac le-a facut cu firmele proprii si cateva cu ale unor consilieri. Ca sa nu mai vorbim de fundatia doamnei Grosu (nevasta-sa) care a incasat sume importante din primarie prin contracte directe, fara licitatie. Etc…
  – Prost management: Refacerea trotuarelor nu isi avea rostul acum, deoarece in cursul anului urmeaza sa se introduca reteaua de gaze, stiut fiind ca in cea mai mare parte se introduce pe sub trotuar, deci, o lucrare facuta doar pentru cateva luni, nu-si avea rostul. Trebuia lasata pentru sfarsitul anului 2013, sau pentru 2014, mai ales ca multe dintre trotuare erau inca bune, dar atunci nu va mai fi primar tovarasul Tusac ! Cum era sa piarda el ocazia “aranjarii” inca unui contract ???
  Si astea sunt doar cate un exemplu marunt, ele fiind foarte multe…

 4. Va mai mira ceva? pe mine nu!Asta e porcul n-ai ce-i face…bine ca nu-l mai prinde Craciunul in Primarie,v-a face Ignatul in PUSCARIE!

 5. refacerea trotuarelor nu este dovada de prost management…deoarece e gandita cu cap cum sa fure bani….refacerea trotuarului trebuia facuta de catre firma care introduce gaz…..dar cum tusac a zis ca a luat bani europeni ca sa faca trotuar…firma nu o sa mai repare trotuaru…ci o sa dea spaga la tusac jumatate din cost si gata 😀

 6. @ anonimul_din_mangalia ! Eu zic ca juridic se poate incadra totusi la prost management; (folosirea incorecta, defectuasa a unor sume de banii publici…) Ca se face asta premeditat, e alta poveste, inca o infractiune.
  Ca sunt bani europeni, nu-i o scuza. Se puteau folosi tot la infrastructura; De exemplu pentru Asfaltare strazi, apa si canal in cartierele noi, si nu o spun din interes propriu. Nu locuiesc in zona respectiva, dar si oamenii respectivi platesc impozite si e de datoria primariei ca odata vandute, sau date loturi de casa si autorizatii de constructie, sa asigure infrastructura. Cat despre trotuarele existente deja, majoritatea inca bune, normal era sa se faca dupa introducerea gazelor. Eventual se putea negocia cu firma respectiva, ca in loc de refacerea completa, inclusiv cu asfalt sau dale, sa faca cei de la gaze decopertarea completa (de exemplu) si nivelarea dupa astuparea canalelor, iar primaria venea in urma cu borduri si dale sau pavele. Astfel nu se facea o lucrare de doua ori in cateva luni si era reciproc avantajos si pentru firma si pentru primarie. In schimb nu se mai facea lucrarea in mandatul lui Tusac si cum sa piarda el spaga pentru acordarea contractului unor anumite firme ??? Ca de licitatii corecte, in conformitate cu prevederile legale, nici nu poate fi vorba in Mangalia si nu numai.

 7. rectific metoda cu apa si furtunul, nu folosesc apa deloc, pur si simplu matura nisipul pentru ca in fiecare dimineata acele mici masini ce strang gunoiul uda si trotuarul. De obicei am vazut acele mici masinute imediat dupa ce muncitori termina o portiune de de strada de minim 300-400 de m.

 8. Refacerea trotuarului cu piatra e mult mai benefica decat reabilitarea lor cu asfalt aproape in fiecare an to de firma lui tusac (care stim prea bine in ce stare e sa faca trotuare, strazi, sa nu mai zic de autostrada facuta de el care a fost inchisa la 2 saptamani dupa ce Boc (care a facut poc de multe ori) a deschis-o cu mare tam-tam)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.