Azi a murit prietenul meu, si al cartilor, Gigi Todor! Drum lin spre lumina! Ultimele lui ganduri au fost despre carte si despre Tirgul de carte. Asa incat nu avem dreptul sa lasam sa moara “Carte la nisip”. Si nu va muri! O promitem lui si tuturor iubitorilor de frumusete!”, a anunțat  Ionel Dumitrescu, pe pagina sa de facebook.

La vârsta de 14 ani, şi-a improvizat prima bibliotecă dintr-un şifonier vechi. Şi-a cumpărat o Biblie care avea coperţi şi hârtie speciale, dar pe care a dat 700 de lei, o avere la acea vreme. „M-a bătut tata că am dat atâţia bani pe o carte“, povestea Gheorghe Todor pentru adevarul.ro.

În anul 1991 a înfiinţat primul târg privat de carte din România, care s-a desfăşurat la Club Bazin, din staţiunea Neptun. „Au urmat alte ediţii la Mangalia şi cel mai mare impact l-au avut acţiunile desfăşurate direct pe plajă. De aici a venit şi numele târgului – Carte la nisip. Nu îmi venea să cred că 4.000 de oameni stăteau seara, direct pe nisip, să îl asculte spre exemplu pe Mircea Dinescu”, povestea Todor. Târgul a fost conceput iniţial ca o mare librărie, unde scriitorii se puteau întâlni cu editurile şi să încheie contracte, însă, treptat, s-a ajuns la întâlniri directe între scriitori şi public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.