[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20131027miting.mp4″]

11 COMENTARII

 1. Dragii mei,
  Pentru c-am observat că-n ultima vreme am telefonul ascultat și-mi este monitorizată activitatea pe internet, am hotărât să mă fac băiat cuminte și să vă fac un apel la cumințenie.
  Stați cuminți, oameni buni, stați în fața televizorului, spargeți semințe și beți bere, uitându-vă la emisiuni cu țâțe goale, la fotbal, manele și telenovele. În definitiv nu pentru asta au murit tinerii din decembrie 89, ca să aveți mai multe televiziuni, bere, filme, țigări americane? Lăsați-i dracu pe tâmpiții ăia care urlă pe stradă nu știu ce lozinci cu ”Vrem apă curată, nu contaminată!”, ”Chevron, go home!”,”Refuz,rezist, gazelor de șist!” și alte bazaconii de felul ăsta.
  Nici nu vă interesează apa curată, pentru că voi oricum beți bere sau Bomba Bola, iar de spălat nici nu vă mai interesează, dacă tot o să fie totul poluat!
  Și ce dacă o să curgă gaz pe țeava de la chiuvetă!? Românu-i descurcăreț, frate, o să puneți un furtun de la robinet spre aragaz și uite-așa o să-l trageți în piept pe Chevron, și-o s-aveți gaz moca la făcutul sarmalelor!
  Și ce dacă n-o să mai aveți pământ pentru agricultură!? Oricum în supermarketuri nu mai găsești aproape nimic din România:ardei din Turcia, pere din Africa de Sud, țelină din Olanda, castraveți de la bulgari și alte excremente frumos ambalate, care vă trimit direct la spital.
  Vă descurcați voi, că doar sunteți români!
  Și ce dacă aerul o să fie poluat!? Oricum vi-l poluați singuri: ce mișto e o țigară americană, fumată la o cafea braziliană! Lăsați-i în pace pe-ăștia care tot țipă ”poluare, poluare”, că voi vreți să vă trăiți viața așa cum vreți voi, nu cum vor ei!
  Stați cuminți, oameni buni! Dormiți liniștiți, cum ați dormit și-atunci când ați depus banii la FNI-ul lui Vântu!
  Și de ce strigă ”Chevron, go home!”? N-au vrut toți românii, de 60 de ani încoace, să vină americanii?
  Uite c-au venit, frate, și noi îi iubim pe americani: le bem Bomba Bola,le fumăm mahorca, ne îndopăm cu Mc Rățoi, ne holbăm la filmele lor, țopăim după hip hop-ul lor, le-am adoptat haloinul și seintvălentainul, ne îmbrăcăm ca ei, vorbim ca ei, ne distrăm ca ei, ne dăm viața pentru ei pe trecerile de pietoni, ne dăm viața pentru ei și-n Afganistan, ce mai contează că ne iau și gazul din șist, pe șest!
  Oricum, vă vor cumpăra terenurile agricole și-atunci vor putea să facă ce vor cu ele!
  Patrie, patriotism!? Voi nu vedeți că granițele sunt doar pe hârtie, ca să mai aveți totuși iluzia că mai aveți o țară? Voi nu vedeți că a fi patriot azi înseamnă a fi un caraghios? E mult mai ”cool” să-ți dai viața pentru americani decât pentru țara ta!
  Astăzi imperiile nu mai au soldați care să mărșăluiască jumătate de planetă ca să cucerească un teritoriu: imperiul Bomba Bola vă intră frumos în frigider, imperiul Mc Rățoi vă ia banu și-l depune în contul americanului cu fiecare îmbucătură, iar cu fiecare apăsare pe tastatură mai puneți un cent în contul lui Bill, patronul de la ”Ferestre”.
  Stați cuminți, dragii mei, să nu cumva să vizionați documentarul nominalizat la Oscar ” Gasland”, pentru că văzându-l, veți afla adevărul, și adevărul vă va elibera, iar voi nu vreți să fiți liberi, pentru că a fi liber presupune responsabilitate iar voi nu vreți așa ceva, e mai bine să fii sclav și să decidă altul pentru tine. Nu e povară mai mare decât libertatea!
  Stați cuminți, oameni buni! În definitiv , cei din decembrie 89 ce-au rezolvat cu sacrificiul lor?
  Când vor mai trece demonstranții pe sub fereastra voastră, nu vă mai holbați din dosul perdelelor.
  Închideți și mai bine ferestra ca să puteți dormi în continuare în somnul cel de moarte!

 2. Bravo George, o scrisoare cu talc pt oameni cerebrali, dar oare cati o vor intelege ?? Mangalia: dormi linistita

 3. Pentru GHEO
  Am scris aceste vorbe într-un moment de furie, văzând că din
  45000 de locuitori ai Mangaliei, am ieșit doar 100-150.
  Scăzând:
  -5000 copii mici;
  -5000 bătrâni;
  -10000 plecați la muncă în străinătate;
  -5000 indisponibili din diferite motive(boală,absenți ocazionali din localitate,etc)-toate cifre aproximative-
  ———————————————————
  =25000 lipsă motivată,
  rezultă că ar fi trebuit să participe la aceste demonstrații cel puțin 20000 de oameni.
  Fie că nu sunt conștienți de pericolul real al exploatării gazelor de șist în zona adiacentă Mangaliei, fie le e frică, fie s-au resemnat, ca ciobanul mioriței. Ba, dacă s-ar putea, ca să nu-i mai deranjeze miorița, cu behăitul ei, ”de trei zile-ncoace”, ar fi în stare s-o taie și s-o facă pastramă.

 4. Unii oameni au fost intimidati, va dau exemplul mamei mele careia i s-a spus la serviciu ca nu are voie sa participe la nici un protest, in afara de cele agreate de conducere. In caz contrar li se gasesc motive pt a fi concediati.
  Toata treaba asta cu Chevronul este o conspiratie in stil mare care pleaca de sus, dar problema cea mai mare este ca si romanul de rand se vinde pt ceva bani.
  Oameni buni, banii aia se duc asa cum vin..in urma lor ramane doar poluare si boala: astm, cancer, neuropatii, leucemie…asta vreti pentru copiii dvs??

 5. Pentru multi dintre cei care dormiteaza acum va veni un moment in care vor realiza ca sunt pierduti ca fiinta. Este ceva mai groaznic decat a sti ca te vei prabusi in hau? Cand vei cadea continuu intr-o dimensiune unde va fi durere, intuneric, izolare si lipsa unei comunicari cu alt suflet? Si nu vor avea cuvant de dezvinovatire, pt ca au vazut, au auzit si nu au facut nimic ca sa se schimbe. Iar acel moment va fi moartea; intai fizica si apoi spirituala sau invers sau amandoua odata. Pentru ca omul isi construieste singur destinul: cu Dumnezeu sau impotriva lui Dumnezeu. Indiferenta asta se vede si la Mangalia. Si denota moarte sufleteasca aceasta lipsa de actiune.

 6. Sunt multi care acuza dar haideti sa va spun ceva , cred ca majoritatea stiti ca ceeace semneaza guvernul si presedintele tarii devine LEGE si este respectata si de cei care vin dupa ei ! Atata tim cat Basescu si

 7. Cine stie din ce surse este alimentat Municipiul Mangalia cu apa potabila si daca in zona respectiva se fac prospectiuni ptr gazele se sist?
  La Hagieni se fac prospectiuni?
  Stiu locuitorii Mangaliei ca in viitorul apropiat ar putea fi posibil sa nu mai poata folosi apa de la ghiuveta poate nici macar pentru spalat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.