26 Iulie, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

0
69

Jandarmii constănţeni sărbătoresc, pentru al şaselea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie.

Pentru a celebra cum se cuvine această zi importantă din istoria jandarmeriei constănţene, vor fi organizate o serie de activităţi, astfel:

Miercuri 26 iulie a.c., cu începere de la ora 08.15 , în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului,  se va arbora Drapelul României, în acordurile Imnului Naţional.

Activităţile vor  continua cu acordarea de recompense (diplome de merit, citare prin ordin de zi pe unitate, felicitări şi mulţumiri) din partea inspectorului-şef,  pentru ofiţerii şi subofiţerii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune  în activitate.

Tot cu acest prilej, începând cu ora 11.30, va avea loc o vizită la Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” Filiala Constanţa, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa pentru copiii jandarmilor dar şi pentru 20 copii instituţionalizaţi şi aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa(Centrul de Plasament Micul Rotterdam Constanţa).  Invitaţii noştri vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română,  iar  într-un cadru interactiv le vor fi prezentate istoricul, atribuţiile şi misiunile specifice armei noastre.

De asemenea, copiii vor avea posibilitatea să îi cunoască şi să se fotografieze alături de camarazii jandarmilor, ciobăneştii germani Mabanu şi Sop, iar în final vor primi diplome, dulciuri, răcoritoare şi vor desfăşura activităţi recreativ-educative împreună cu doamna psiholog a unităţii.

Tot legat de Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sprijinul Asociaţiei Sportive Jandarmii Dobrogea Constanţa şi I.P.A. Regiunea 3 Constanţa, în perioada 22-23 iulie 2017 a fost organizat şi un concurs de pescuit sportiv, unde colegii noştri şi-au etalat calităţile de pescari, la final competiţiei peştii capturaţi fiind eliberaţi, în prezenţa arbitrilor competiţiei.

În cadrul vizitei la Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” Filiala Constanţa, va avea loc şi vernisajul expoziţiei foto-documentare – Istoria Biroului Federal de Investigaţii, realizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa – Muzeul Poliţiei Române. Expoziţia oferă constănţenilor ocazia de a face o incursiune în istoria captivantă a F.B.I. din 1908 până în prezent şi de a afla informaţii noi despre directorii şi sediile F.B.I., evoluţia tehnicii folosită în rezolvarea cazurilor precum şi cazuri celebre rezolvate de agenţii F.B.I., de-a lungul timpului.

Indiferent de misiunea pe care o executăm, profesionalismul şi principialitatea, echidistanţa şi eficienţa, competenţa şi corectitudinea, operativitatea şi obiectivitatea au fost, sunt şi vor fi reperele valorice ale activităţii noastre, iar continuitatea serviciului în slujba legii şi a cetăţenilor ne îndreptăţesc să rostim, acum, la ceas aniversar, cu mândrie: Servesc România!”

La mulţi ani Jandarmeriei Constanţa!

 

***

Înfiinţarea primei Companii de Jandarmi din Constanţa s-a realizat în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894 „a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”.

Tot din acelaşi document mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost stabilită în data de 26 iulie prin O.M.A.I. nr.176 din 2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor, publicat în Monitorul Oficial nr.507 din 24 iulie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.