Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 20-26 iulie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională .

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 231 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 99000 lei pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 6 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute  şi a deţinerii de substanţe cu efect halucinogen.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la Examenul Naţional de definitivare în învăţământ, precum şi la evenimentele              cultural-artistice ce au fost organizate în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet  “Oleg Danovski” din Constanţa şi în Parcul Arheologic.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi în zona Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

În aceeaşi perioadă au mai fost executate 53 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete,  2 misiuni în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, 2 misiuni în sprijinul unor executori judecătoreşti, pentru punerea în aplicare a unor titluri executorii şi 10 misiuni în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.