În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Înfiinţată prin ”ofis domnesc” în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a evoluat în timp, devenind o instituţie care își asumă rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.
La 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, mai mulți jandarmi și veterani militari, împreună cu elevi și locuitori ai orașului Techirghiol, au plantat 171 puieţi de stejari la Techirghiol, dintre care, o parte în ”Pădurea Veteranilor”, alăturandu-se campaniei naționale ”171 de stejari pentru România”
”La activitate, alăuri de jandarmi și veterani militari, elevi ai Liceului Techirghiol și locuitori ai orașului, au participat domnul Silviu Iulian Coșa , prefectul Județului Constanța, domnul Sorin MIHAI, inspectorul general Inspectoratul Școlar Județean Constanța, domnul Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol. Vom continua! 🇷🇴🌲🌳🌴La multi ani, Jandarmeria României! Si felicitări pentru ce ati facut astazi, la Techirghiol! O mică “padure” pentru generațiile viitoare…”, au transmis reprezentanții Veteranilor.
Joi, 1 aprilie, peste 30 de jandarmi constănțeni au plantat, în unitatea jandarmeriei, peste 70 de arbori, arbuști și pomi fructiferi, respectiv stejari, tei, platani, mahonia, salcâmi, ienupăr, paulownia și meri. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul și sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Constanța- Romsilva.
Acțiunea a avut ca scop încurajarea plantării arborilor și asigurarea protecției și conservării mediului înconjurător. Credem în puterea exemplului și că împreună putem face mai mult pentru protejarea naturii și pentru a contribui la îmbunătățirea vieții.
Tot cu prilejul zilei Jandarmeriei Române, și pentru că de-a lungul timpului jandarmii constănțeni au fost implicaţi în nenumărate acţiuni de donare de sânge, pe parcursul săptămânii viitoare, jandarmii vor fi prezenți la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa pentru a dona sânge în scopul completării rezervelor și pentru ajutorarea victimelor unor accidente.
Având în vedere că în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut, jandarmii fac apel către toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate. Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile constănţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate.
Cu această ocazie aniversară, ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute în activitatea profesională, pe 3 aprilie vor fi avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și șapte subofiţeri.