Prietenii Luizei Cala și-au dat întâlnire la o nouă ”Seară Cala-tiană” pentru a sărbătorii Ziua Națională a Lecturii.

Au citit si recitat Anca Bucur, Ana Oleniuc, Claudia Galeriu, Marcela Stancu, Firiță Carp, Gabriela Apostu, Cristian Stancu, Otilia Ardeleanu, Florin Dochia și, bineînțeles, gazga evenimentului, Luiza Cala.

În România, ziua de 15 februarie a fost stabilită ca fiind Ziua Națională a Lecturii. Pe 14 ianuarie 2022 a fost promulgată legea prin care s-a decis faptul că bibliotecile și instituțiile publice cu responsabilități în domeniile Educație și Cultură trebuie să ofere asistență și sprijin de specialitate în această zi, contribuind la încurajarea lecturii în rândul populației.

Ziua Națională a Lecturii are, de asemenea, o semnificație istorică. Pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii. Aceste două personalități sunt politicianul și criticul literar Titu Maiorescu, care a fost și fondatorul societății literare Junimea, și Spiru Haret — un renumit matematician și ministru al Educației, renumit pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.