Începe numărătoarea inversă pentru sezonul competițional de yachting 2017! Primul concurs este programat în luna aprilie și deschide seria unui sezon plin. Calendarul competițional 2017, publicat de Federația Română de Yachting (FRY), numără nu mai puțin de nouăsprezece concursuri sportive pentru clasele de bărci mici (dinghy) și nouă regatte pentru bărci mari (keel-boats).

La clasele de bărci mici, competițiile încep în luna aprilie și se termină în luna octombrie. Acestea vor fi organizate atât în București, pe lacul Herastrău, cât și pe Marea Neagră sau pe lacurile Siutghiol și Techirghiol. Lacul Herăstrău va găzdui în acest an patru concursuri de dinghy: Cupa 1 Mai, Cupa de Primăvară, Cupa Sportul Studențesc și Cupa de Toamnă. La mare, lacul Techirghiol va găzdui ediția a II-a a Festivalului Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă. Lacul Siutghiol va fi vedeta concursurilor de yachting pentru bărci mici, fiind locul de desfășurare a nu mai puțin de opt astfel de competiții: Trofeul Bricul Mircea, Regatta Cupa 1 Iunie, Cupa Știința, Campionatul Național clasa OK, Match Race Regatta Universităților, Cupa Ligii Navale Române, Regatta Cupa Electrica și Cupa Zilei Marinei Române.

Campionatul Național Dinghy organizat de Federația Română de Yachting va avea loc la Eforie Nord la fel ca și Trofeul Tomis, Laser Europa Cup, Campionatul Național Laser STD (Standard) și Optimist Black Sea Cup. Pasionații sportului cu vele vor avea parte și de un concurs organizat împreună cu parteneri din Bulgaria – International Sailing Regatta Dobrogea Cup – care se află în acest an la a VI-a ediție.

Calendarul Competițional 2017 de bărci mari, offshore, se întinde pe o durată de cinci luni, din mai până în septembrie și cuprinde un Campionat Național alcătuit din două regatte, o Cupă organizată în cinci concursuri și alte două competiții de sine stătătoare.

Mult-râvnitul titlu de Campion Național la bărci mari se va disputa la finalul sezonului, în luna septembrie. Campionatul Național Offshore cuprinde și anul acesta două etape ale căror curse se vor ține la Marea Neagră, zona Eforie Nord/Limanu, Mangalia. Pentru podiumul Romania Cup, sportivii au la dispoziție cinci regatte, întinse pe durata întregului sezon, unde să-și demonstreze abilitățile și talentul de veliști: Regina Maria Regatta, LifeHarbor Regatta, Bricul Mircea Regatta, și Callatis Regatta. Tinere, dar aspirante la statutul de competiții cu tradiție, sunt regattele de sine stătătoare, două la număr în 2017:

Regatta SetSail și Regatta Rotary Mangalia. Toate competițiile de bărci mari din acest an vor fi organizate la Marea Neagră.

La competițiile de bărci mari concurează în special adulți, echipajele fiind formate din mai mulți membri, față de bărcile mici unde majoritatea claselor sunt single sau double-handed (unul sau doi membri de echipaj). În afară de competițiile interne, veliștii români participă și la numeroase concursuri internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.