Anuntul oficial a fost facut luni, 6 octombrie 2014, in cadrul conferintei de presa care a avut loc in statiunea Venus, in compania liderilor PSD Cristinel Dragomir  – presedinte interimar CJC Constanta,  Nicolae Moga – senator PSD, Felix Stroe – presedinte PSD Mangalia si director RAJA Constanta,  precum si o parte din consilierii locali PSD si PDL.

iorgusLiderul PDL Mangalia a trecut la PSD  impreuna cu noua democrat-liberali, printre care si cei sase consilieri locali. In momentul de fata, PSD are majoritate in Consiliul Local Mangalia. Noua structura a Consiliului Local Mangalia consta in 12 consilieri PSD, 3 PNL, 2 PPDD și cate un consilier de la PC și PRM.

Zanfir Iorgus a preluat functia de presedinte interimar al organizatiei PSD Mangalia dupa ce fostul lider al organizatiei, Felix Stroe, si-a prezentat demisia din functie. Noul presedinte are ca obiectiv intarirea organizatiei social-democrate si castigarea prezidentialelor, dar și a urmatoarelor alegeri locale.

In perioada 1996-2008, Zanfir Iorgus a fost timp de 3 mandate primar al municipiului Mangalia, iar in perioada 2008-2012 deputat in Parlamentul Romaniei. A intrat in politica ca membru PNTCD, in 2003 a intrat in PSD pana in 2007  si din 2007 pana in octombrie 2014 a fost membru PDL.