Pentru siguranța participanților la trafic, Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa face următoarele precizări foarte importante:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod roşu de intensificări ale vântului (peste 85 km/h), ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită pentru astăzi, intervalul orar 15:00 – 22:00.

Având în vedere această situație, începând cu ora 17.00, toate arterele rutiere dintre localitățile din județul Constanța (drumuri naționale, județene și comunale) au fost închise total traficului rutier.

Cu sprijinul autorităților locale toate aceste arterele rutiere vor fi semnalizate corespunzător.

Totodată, din cauza condițiilor meteo dificile, o serie de trenuri sunt anulate, altele sunt tractate cu locomotive diesel și circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.

Din cauza fenomenelor meteorologice, pe numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Astfel, la ora 16:00 erau 2 localităţi afectate, respectiv Fântânele şi Moşneni.

Din cauza vântului foarte puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, iar Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a fost închis.

La această oră, Secţia Drumuri Naţionale intervine cu utilaje pe DN 22 pentru scoaterea maşinilor blocate în trafic şi s-a solicitat primăriilor din zonă să intervină pentru salvarea oamenilor care sunt blocaţi în maşini şi cazarea acestora în spaţiile special amenajate.

Conform datelor primite la comandament, patru localităţi sunt acum izolate respectiv Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu şi Dunărea.

          Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa roagă reprezentanții mass-media  să mediatizeze de urgență aceste precizări foarte importante.

          Vom reveni cu noi date şi informaţii.