tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche – Garda de Coastă au depistat un cetăţean român şi unul turc care intenţionau să introducă ilegal în ţară 101 flacoane cu parfum, 240 de pachete cu ţigarete de contrabandă şi 40 de perechi de încălţăminte sport susceptibilă a fi contrafăcută, valoarea totală a produselor fiind de aproximativ 7.000 lei.

  • În data de 03.02.2016, în jurul orei 00.45, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.M., în vârstă de 57 de ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care călătorea cu un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul aflat lângă roata stânga faţă a autocarului, mai multe pungi din plastic care conţineau 101 flacoane cu parfum de diferite gramaje şi mărci.

Bărbatul în cauză a declarat că produsele cosmetice îi aparţin şi le-a achiziţionat din Istanbul cu suma de 250 dolari USD fără a putea să prezinte documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării parfumurile, evaluate la 1.435 lei, dacă ar fi originale, întocmind în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

  • Totodată, în acelaşi autocar, au fost descoperite 240 de pachete cu ţigarete netimbrate marca „Ashima”, care erau ascunse în spaţiul destinat bagajelor de mână, care aparţineau conducătorului autocarului, cetăţeanul turc S.H., în vârstă de 60 de ani.

De asemenea, în bagajele personale ale conducătorului auto au fost descoperite 40 de perechi de încălţăminte sport, ce purtau semne distinctive ale unei mărci cunoscute care erau susceptibile a fi contrafăcute.

Şoferul turc a declarat că a achiziţionat ţigaretele şi încălţămintea sport dintr-un bazar din Istanbul fără a putea prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete evaluată la 2.400 lei şi încălţămintea sport, în valoare de aproximativ 3.200 lei, urmând să facă cercetări sub aspectul săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, respectiv „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.