Au trecut 60 de zile de la instalarea administratiei condusa de Radu Cristian. Aceasta administratie a preluat un dezastru lasat de administratia Iorgus, apoi Tusac impreuna cu cei care isi dau calitatea de reprezentanti ai ONG-uri salvatoare a cainilor fara stapan. Mangalia si statiunile aferente au fost asaltate de haite de caini. Nu exista zona unde sa nu fie cate o haita care-si pazeste teritoriul.  Din pacate realitatea este ceea ce vedem in strada, nu ce spun comunicatele.

 

Ce spune administratia locala:

“Pe parcursul lunii august, câteva sute de câini au fost sterilizaţi la Mangalia Primăria municipiului Mangalia în colaborare cu Organizaţiile Non-Guvernamentale Vier Pfoten şi Save the dogs au desfăşurat pe parcursul lunii august mai multe campanii de sterilizare a animalelor cu şi fără stăpân, în special câini abandonaţi pe străzile oraşului.

În cadrul acestor campanii, specialiştii Vier Pfoten şi-au desfăşurat activitatea la Biobaza Mangalia, unde au sterilizat peste 300 de animale fără stăpân. Medicii de la Vier Pfoten se află la cea de-a doua acţiune desfăşurată anul acesta în Mangalia.

Între 8 august şi 1 septembrie, aceştia au deparazitat şi sterilizat un număr de 313 animale, dintre care 287 de câini şi 26 de pisici. Au fost tratate animale atât din oraş, dar şi din staţiunile Neptun, Saturn, Venus şi Olimp. Pe lângă animalele fără stăpân, au fost sterilizate şi câteva zeci de animale aduse de localnici la clinica situată la Biobaza Mangalia.

În aceeaşi perioadă, au avut loc două campanii de sterilizare, organizate în colaborare cu asociaţia Save the dogs. Pe durata acţiunii, au fost deparazitate, vaccinate şi sterilizate aproximativ 130 de animale cu stăpân (câini şi pisici), de pe raza municipiului Mangalia. Campania Save the dogs va continua în zilele de 20 şi 21 septembrie”.

Comunicat Primaria Mangalia

Concluzia este ca de la instalare, Primaria Mangalia impreuna cu ONG-uri de specialitate au sterilizat 287 caini.  Campania s-a numit  “Save the dogs – Salvati cainii “…….  pe cand noi ne asteptam si la o campanie “Save the people – Salvati oamenii”. In urma campaniei,  imaginile nu spun nimic. Cainii apar in aceleasi locuri, turistii au plecat tot nemultumiti pe aceasta tema, localnicii in mare parte sint furiosi. Proiectul adapostului a fost abandonat dupa ce persoane din ONG-uri implicate in campanie au boicotat actiunea. Vom astepta tipic romaneste ca cineva sa fie sfasiat, poate un copil, apoi vom avea iar actiuni de otravire in masa, personal declaram un lucru de neacceptat. ONG-urile responsabile vor arunca vina pe cei care sint muscati … “pentru ca sint oameni rai ” … acesta este textul idiot pe care il servesc zilelea astea. Multumim Primariei Mangalia pentru campania gen Amnesty International prin care a considerat ca un adapost reprezinta o inchisoare si a “salvat cainii” de la “inchiderea” lor in adaposturi.