Primarul Radu Cristian despre campanie de sterilizare a cainilor/pisicilor cu stapan.

3
50

Primăria  Municipiului Mangalia, cu sprijinul Romania Animal Rescue, a desfăşurat, gratuit, în perioada 20-22 august, o campanie de sterilizare a câinilor/pisicilor cu stăpân, de pe raza municipiului Mangalia. Pe durata celor trei zile, la Biobaza Mangalia s-au prezentat aproape 150 de persoane care au adus animale la sterilizat. Potrivit organizatorilor, acţiunea a fost un succes, în special pentru faptul că oamenii au început să înţeleagă importanţa sterilizării animalelor de companie, în anumite condiţii. Primarul Mangaliei, Radu Cristian s-a deplasat personal la Biobaza Mangalia pentru a verifica modul de desfasurare a acţiunii.” Aceste campanii de sterilizare  sunt extrem de importante in gestionarea şi controlul populatiei canine de pe raza mun Mangalia. De aceea, deţinatorii de câini  şi pisici trebuie să işi sterilizeze animalelor de companie în condiţiile legii, pentru a reduce numarul câinilor comunitari. În luna septembrie va avea o nouă acţiune de acest fel, urmând ca de la 1 ianuarie să se aplice noua legislaţie în privinţa înregistrării animalelor de companie.” a declarat edilul. Cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii municipalităţii au declarat că după 1 ianuarie 2015, deţinătorii de câini sau pisici sunt obligaţi să le  înregistreze şi să le implanteze microcipuri. Cetăţenii care nu îşi înregistrează animalele de companie riscă amenzi cuprinse între 2.000 si 5.000 lei, conform legilor în vigoare. Pentru un control al reproducţiei animalelor de companie, pe raza municipiului Mangalia, până la eradicarea populaţiei de animale comunitare, este obligatorie sterilizarea metişilor deţinuţi în proprietate, până la 1 ianuarie 2015. Se interzice cu desăvârşire amplasarea de adăposturi pentru deţinerea sau creşterea câinilor/pisicilor fără stăpân, pe domeniul public. De asemenea, se interzice hrănirea câinilor/pisicilor fără stăpân pe domeniul public. Reclamaţiile referitoare la evenimentele neplăcute legate de animalele cu /fără stăpân  se depun la Primăria Mangalia, la Biroul de Registratură şi Informare Cetăţeni.

Comunicat Primaria Mangalia

3 COMENTARII

  1. Va rog frumos domnule primar aprindeti luminile prin oras sau faceti ceva cu iluminarea ca numai vedem nimic am ajuns ca in evul mediu o sa merg cu torta prin oras ca sa nu imi dea astia cu ceva in cap .

  2. SPER CA LA INCEPEREA ANULUI SCOLAR LA MANGALIA VOM AVEA BUCURIA DE A NU A MAI VEDEA CAINI IN CURTEA SCOLI UNDE COPII SE VOR JUCA IN PAUZE SI PUTINA CURATENIE ….NU STRICA DACA TAIEM IARBA SI LA SCOALA CALATIS . VA MULTUMESC CU RESPECT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.