Ne vedem nevoiti sa revenim  in atentia presei cu un subiect care se pare ca nu va avea sfarsit prea curand. Este vorba despre societatea furnizoare de energie termica din municipiul Mangalia care de ceva vreme doreste cu orice pret sa tina in congelator toata populatia.

            Astfel va reamintim ca in sedinta de indata din data de 8 februarie 2012, Consiliul Local al municipiului Mangalia a aprobat pretul local de facturare al gigacaloriei catre populatie  in valoare de 282, 26 leifara TVA respectiv 350 lei /Gcal cu TVA.

            In data de 9 februarie 2012 primaria a virat catre SC Callatis Therm SA suma de 200.000 lei, iar in data de 10 februarie 2012 suma de 299.907, 94 lei, conform ordinelor de plata pe care le veti gasi pe site-ul oficial al Primariei Municipiului Mangalia. Cu toate acestea, societatea Callatis Therm nu a platit catre Rompetrol aceste sume in vederea achizitionarii combustibilului pentru ca furnizarea energiei termice in locuintele oamenilor sa nu mai fie o problema.

             Va aducem la cunostinta totodata ca pretul de 677 lei/Gcal se incearca a fi impus populatiei fiind obtinut prin incalcarea flagranta a legii.

            Primaria municipiului Mangalia nu are datorii fata de societatea SC Callatis Therm SA, mai mult decat atat administratia locala se afla intr-un proces de recuperare a sumei de 4.254.162 lei, suma platita necuvenit societatii care se face vinovata de frigul din casele locuitorilor acestui oras, conform Raportului Curtii de Conturi pe anul 2009.