Cunoscuta poetă Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, își va lansa  duminică, 22 iulie , începând cu ora 15.00, la Clubul Artelor „Solteris”, noua carte de poezii „Portalul Iubirii”.

Emilia Dabu este membră a Asociației Scriitorilor de Limba Română din Quebec, Canada, realizatoare a șase antologii de cultură și artă „Solteris”, fondatoare și coordonatoare a Teatrului pentru copii și tineret „Magic”, laureată a numeroase premii literare naționale, între care „Mihai Eminescu”, „Lucian Blaga”, „Nichita Stănescu”, „Panait Cerna”, „George Topîrceanu” și a revistelor literare „Tomis”, „Convorbiri Literare”.

A primit premiul USR Dobrogea pentru volumul de versuri „Cheia Eternității”, fiind premiată și în cadrul Salonului Internațional de Carte „Ovidius” pentru volumul „Calea spre lumină”. Scriitoarea este colaboratoare la reviste culturale, fiind inclusă în numeroase antologii și dicționare literare și în reviste din țară și străinătate (Germania, Elveția, China, Canada). Dintre cărțile publicate de Emilia Dabu amintim: „Floare albastră”, „Cuvinte săpate pe cer”, „Necunoscutei din mine”, „Ne-a mai rămas iubirea”, „Floare de colț inima mea”, „Cetatea iubirii”, „Cheia eternității”, „Calea spre lumină”, „Cetatea înțelepciunii”, „Lumina din templul cuvintelor”, „Însemnul divin”, „Lotus Stelar”. Emilia Dabu este fondatoarea și președinta Clubului Artelor „Solteris” din 2001, unde a promovat peste 200 de cărți ale membrilor clubului, expoziții de pictură, spectacole de muzică și poezie, dedicate marilor scriitori români. A promovat mereu și tânăra generație, tinerele talente ale Mangaliei.