ghinea-emilPilotul Emil Ghinea, din Mangalia, a obţinut la etapa de la Rânca prima clasare pe podium în ediţia 2016 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Sportivul în vârstă de 37 de ani a ocupat locul doi, atât la grupa H, clasa 3, cât şi la clasa GT.

Pilotul din Mangalia concurează în CNVC din anul 2011, iar în cele cinci ediţii la grupa H, clasa 3, a cucerit trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015). Etapa de la Rânca a fost a patra a campionatului, iar la precedentele trei runde Emil Ghinea s-a clasat pe 4 (la Râşnov), pe 5 (la Păltiniş) şi pe 4 (la Poiana Braşov).

Număr mare de spectatori

Sportivul s-a declarat mulţumit de evoluţia sa şi de rezultatele obţinute la Rânca. „A fost foarte bine. Oricum, traseul de la Rânca e unul care îmi place. Maşina merge bine. Sunt mulţumit, e un rezultat bun. În prima zi, am avut ceva probleme, rupând o planetară. În plus, în cursă am mers cu anvelopele pe care le-am folosit la Rânca şi în 2014, şi în 2015. Am mers cât s-a putut cu aceste gume, fără să risc“, a punctat Emil Ghinea, care a remarcat numărul mare de spectatori care i-au încurajat pe piloţi de pe margine. „A fost o etapă cu foarte mulţi spectatori. Îi aşteptăm şi la următoarele runde în număr la fel de mare. Şi organizarea a fost foarte bună. Le mulţumesc tuturor celor care mă sprijină în acest sezon“, a punctat Emil Ghinea, care pilotează un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România).

Citeste mai mult pe Ziua de Constanta