Pensiile militarilor, între mit şi realitate. Cum vor fi recalculate şi pe cine avantajează noul sistem

0
57

militari

În urma modificării legii pensiilor militare de stat, tot mai mulţi rezervişti s-au arătat nemulţumiţi de schimbările care duc la reducerea pensiei. Sute de militari în rezervă au protestat în Piaţa Victoriei, împotriva noii formule de calcul a pensiilor militarilor.

Pentru ca toţi pensionarii MAI să fie lămuriţi, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus o serie de măsuri pentru informarea acestora la noile prevederi legislative. Mai exact, acesta a înfiinţat o linie telefonică specială. De luni până vineri, pensionarii MAI pot suna la numărul de telefon 021.2648505, în intervalul orar 08.00 – 16.00. Pensionarii vor fi îndrumaţi şi consiliaţi de către specialişti ai Casei de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru că mulţi dintre ei nu au înţeles cum va fi calculată pensia, ce venituri se includ în baza de calcul şi ce nu, directorului-adjunct al Casei de pensii sectoriale a MApN, colonel Florentin Răduţ a explicat într-un interviu publicat pe site-ul armataromaniei.ro cum vor fi calculate pensiile militarilor şi ce modificări au intervenit.

Citeste integral AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.