Palatul Copiilor din Constanșa va fi gazda celei de a XIII-a ediție a Festivalului județean “DANSEZ PENTRU MARE”

0
1

Dansul este unul dintre cele mai frumoase manifestări artistice, care dezvoltă nu doar latura fizică ci valorifică  potențialul creativ al copiilor și al cadrelor didactice coordonatoare. Pe lȃngă beneficiile pe care dansul le aduce dezvoltării fizice a celor mici, există și o serie de beneficii emoționale, atȃt pentru preșcolari cȃt și pentru cadrele didactice și anume: creșterea ȋncrederii ȋn sine, ȋnlăturarea timidităţii și dezvoltarea abilităților de socializare.

Ȋn data de 5 iunie 2019, la Palatul Copiilor, se va desfăşura cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului județean de dans pentru copii „Dansez pentru mare”, destinat preşcolarilor. Sute de copii cu vârste între 3 şi 6 ani se vor intrece pentru marele trofeu, numitorul comun al evoluţiilor lor fiind bucuria și creativitatea cu care s-au pregătit pentru competiţie.

Festivalul va reuni copii din grădiniţele de stat şi particulare, atât din municipiul, cât şi din judeţul Constanţa. În acest an, în premieră, organizatorii concursului propun o abordare noua. Regulamentul prevede doua categorii noi de dansuri: cele coordonate, ȋn echipă, de catre coregrafi și educatoare și cele coordonate doar de către educatoare, ambele fiind premiate cu premii și trofeu.

 “Succesul acestui concurs, pe care-l putem numi cel mai mare concurs de dans organizat pentru preșcolari in Județul  Constanța, aflat, ȋn 2019, la a-XIII-a ediție, este datorat mobilizării exemplare a cadrelor didactice coordonatoare, a partenerilor proiectului , ȋn a prezenta cu fiecare ediție, coregrafii mai deosebite, ținute și decorurimai elaborate, ridicȃnd foarte mult nivelul concursului. Dansul ne ajută pe toți să fim mult mai deschiși, trăind cu emoție fiecare moment al concursului.

 Astfel de evenimente fac parte din categoria celor care ne dau curaj să credem că educaţia şi şcoala sunt pe drumul cel bun”, ne-a declarat initiatoarea concursului, Inspector scolar pentru educatie timpurie, Prof. Irinela Nicolae.

 DIN COMITETUL COMITETUL DE ORGANIZARE A FESTIVALULUI, FAC PARTE  :

  • GINA ADAM– Grădiniţa P.P. Steluțele Mării
  • NICULINA ANDREIEV – Grădiniţa P.N. Luminița, Lumina
  • BRĂTEANU ANA MARIA – Grădiniţa P.P. Nr. 57
  • GEORGETA GHEȚU – Grădiniţa P.P. Nr.2
  • ELENA VELCEA – Grădiniţa P.P. Gulliver
  • BEATRIS LARISA EPURE – Gradinița P.P. Nr.45
  • GHIULBERA BECHIR  – Grădiniţa P.N. Zubeyde Hanim
  • NICOLETA RADU- Grădiniţa P.P. Căsuța de turtă dulce
  • CRISTINA ȘERBAN- Grădiniţa P.P. Nr.42
  • LIDIA OANA ILIE- Gradinița P.P. Lumea Florilor, Năvodari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here