O noua lansare de carte va avea loc la Clubul Artelor „Solteris”: SINTEZE DE LITERATURĂ ROMÂNĂ, autor Iuliana Corina Mihalache

1
68
Iuliana Corina Mihalache

La Clubul Artelor „Solteris”, care își desfășoară activitatea la Cercul Militar Mangalia, va avea loc duminică, 19.03.2017, ora 1500 , lansarea cărții „Sinteze de Literatură Română” având ca autoare pe distinsa profesoară Iuliana Corina Mihalache, director al prestigiosului liceu „Callatis”. Invitați sunt valorosul prozator Ovidiu Dunăreanu, director al Editurii Ex Ponto, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor șef al revistei Ex Ponto și scriitoarea Emilia Dabu membră a Uniunii Scriitorilor din România, președintă a Clubului Artelor „Solteris”. Apărută în condiții grafice deosebite și foarte necesară culturii noastre contemporane, cartea va fi comentată și de scriitorii: Dora Alina Romanescu- membră a Uniunii Scriitorilor din România, Ana Ardeleanu- membră a Uniunii Scriitorilor Europeni R. Moldova, Emil Corneliu Ninu, Loredana Ionela Toader, Adina Lozinschi, Marius Robert Dincă, alături de doamnele profesoare, Barabos Virginica, Țicu Mirela, Avădanei Vianora, Tudor Lakme. Autoarea a mai publicat următoarele cărți: „Simbolistică și poetică românească”, „Mic dicționar de personaje feminine Sadoveniene”, „Proiecte educative în activitatea extrașcolară”, „Condiția femeii în lumea operei lui Sadoveanu. Tipologii” și numeroase articole în reviste de specialitate. Este inclusă în antologii de cultură și artă. Cartea de sinteze literare este structurată pe trei etape importante ale literaturii noastre: poezia, proza, dramaturgia, de la „Chipul femeii în poezia eminesciană”, „Lucian Blaga – spirit cultural universal” la povestirea fantastică trecând și prin proza lui Vasile Voiculescu la evoluția romanului românesc. De la Meșterul Manole” a lui Lucian Blaga la drama postbelică „Răceala” a lui Marin Sorescu. Tot ce are mai important literatura noastră este comentat în această carte de referință ca într-un  adevărat film documentar al evoluției prin cultură, prin marea inteligență românească. Evenimentul va cuprinde și un moment susținut de tinerele talente de la teatrul „Magic”: Loredana Ionela Toader, Natalia Opriș, Raluca Tunsu, Adina Turnea, Emilia Șerban. O expoziție colectivă de pictură a valoroșilor artiști din Kavarna (Bulgaria) va încânta privirile și sufletele iubitorilor de cultură și artă. Și pentru că autoarea cărții prof. Iuliana Corina Mihalache este și o cantautoare de excelență, va prezenta un recital alcătuit din cele mai frumoase cântece inspirate de versurile marilor poeți ai lumii acompaniindu-se la chitară și melodiile românești, alături de melodii din Bulgaria, Serbia, Croația, Rusia, Franța vor face clipa de neuitat căci la Mangalia, arta fără frontiere este și a fost mereu la ea acasă.

1 COMENTARIU

  1. Îi adresez pe această cale doamnei Iuliana Corina Mihalache felicitări pentru lansarea cărții „Sinteze de literatură română”, la Clubul Artelor SOLTERIS, Mangalia, la Cecul Militar din orașul nostru de la malul mării. Ca fiică a unei profesoare de limba și literatura română apreciez enorm efortul depus, căutările, emoțiile, setea de cunoaștere și nu în ultimul rând generozitatea acompaniată de sensibilitate.Toți cei din sală au fost impresionați de cultura de grad foarte înalt, de talentul muzical și de personalitatea de excepție a doamnei Mihalache. A fost o lansare de mare succes. Mulțumim și abia așteptăm manifestări culturale similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.