’’Lupul, Capra și Scufița’’, pe scena Casei de Cultură din Mangalia

0
150

Sub genericul ’’Lupul, Capra și Scufița’’, actorii Trupei Sabotorii le vor oferi prichindeilor, duminică, 19 ianuarie 2020, la Casa de Cultură Mangalia, o seară de poveste.

Piesa este o comedie pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani, adaptare dupǎ “Capra cu trei iezi” şi “Scufiţa Roşie”. Textul se foloseşte de personajele şi contextele celor douǎ opere, dar lanseazǎ o naraţiune complet diferitǎ.
În aceastǎ variantǎ iezii sunt neastâmpǎraţi şi total neascultǎtori, Mama Caprǎ e copleşitǎ de nǎzbâtiile lor, nu îi poate stǎpâni şi cedeazǎ emoţional, Lupul este un naiv mâncǎcios şi usor de pǎcǎlit, Scufiţa este o rǎsfǎţatǎ şi Bunicuţa este o veritabilǎ autoritate. Familia Caprei, pe de-o parte şi Scufiţa cu Bunicuţa, de cealaltǎ, îşi disputǎ dreptul de proprietate asupra Lupului.
Punerea în scenǎ favorizeazǎ interacţiunea cu audienţa. Copiilor din salǎ li se vor pune constant întrebǎri şi vor fi implicaţi în acţiune. Publicul va fi personaj. Textul este aluziv, astfel încât şi adulţii prezenţi la spectacol sǎ se poatǎ amuza de glumele ce ironizeazǎ relaţiile dintre copii şi parinţi, aşa cum sunt ele în societatea contemporanǎ.

Personajele, care îi vor vrăji pe cei mici, vor fi puse în scenă de actorii: Gabriel Costan, Isabela Iacupovici, Carolina Roza Vasile, Veronica Bâtcă, Lavinia Stoica, Gabriela Marin și Constantin Zamfirescu.

Textul și regia piesei de teatru îi aparține lui Melia Marin Cerchez, iar ilustrația muzicală de Constantin Zamfirescu.

Evenimentul va începe la ora 17.00.

Prețul biletului este de 20 de lei.

Mai multe detalii la 0751.268.332.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.