Lovitură grea pentru Primăria Mangalia: Şantierul Naval se mută la Limanu!

1
24

dmhi-1

Decizie îmbucurătoare a Tribunalului Constanţa, pentru Primăria Limanu! Instanţa a admis, luni, 16 februarie a.c., acţiunea promovată de prefectul judeţului, in contradictoriu cu pârâţii Oficiu de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Municipiul Mangalia şi Primarul Municipiului Mangalia, Comuna Limanu şi Primarul Comunei Limanu, în dosarul privind stabilirea graniţei cu Mangalia.

Astfel, Tribunalul a stabilit hotarele dintre unităţilor administrativ teritoriale – Municipiul Mangalia şi Comuna Limanu, pe aliniamentul A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-1, aferent Anexei nr.5 a raportului de expertiză întocmit de expert Iordache Ilie. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. Primăria Limanu s-a ales, astfel, cu o suprafaţă de 40 hectare de teren, dintre care 23 sunt ocupate de Şantierul Naval HMHI.

Primarul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Cum s-a dovedit că şantierul este poziţionat şi pe o suprafaţă din comuna Limanu, Primăria Mangalia va fi obligată să împartă taxele şi impozite cu administraţia localăd in Limanu. Zecile de hectare au fost preluate abuziv, printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia, deşi extinderea limitelor teritoriale se face printr-o hotărâre de Guvern, după consultarea populaţiei, potrivit legii, declarat primarul Urdea, în trecut. Şantierul Naval DMHI aduce semestrial la bugetul municipiului o sumă frumoasă – calculul lunar arată că suma se ridică la 2 miliarde de lei vechi din taxe.

Reacţia Primăriei Mangalia, referitoare la decizia instanţei
Însă, juriştii Primăriei Mangalia susţin că instanţa n-a ţinut cont de probele depuse la dosar. „La dosar s-au depus probe foarte multe de către Mangalia şi mai nimic de către Limanu. Deşi la dosarul cauzei a fost depusă o hotărâre judecătorească irevocabilă din anul 2000, unde s-a judecat Limanu – Şantierul – Primăria Mangalia, pe şntier, şi a câştigat Mangalia, judecătorul n-a ţinut cont de această probă importantă.

Citeste integral AICI

1 COMMENT

  1. Norocul nostru este ca decizia nu este definitivă. Sa speram ca avocații sa-si facă treabă așa cum trebuie. Măcar pe ultima sută de metri sa-si justifice onorariile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here