litfarad2016Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa, lansează în data de 24.06.2016, începând cu ora 11.00, la Sala de conferinţe a Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Constanţa, campania de prevenire a consumului de droguri ,,LITORAL FĂRĂ DROGURI – 2016”, ediţia a XIV-a.

Campania va demara cu o sesiune de formare în domeniul drogurilor adresată unui număr de 25 de poliţişti rutieri din cadrul IPJ Constanţa. Totodată, specialiştii ANA îi vor instrui pe aceştia cu privire la utilizarea testelor de depistare rapidă a drogurilor în salivă, care se vor aplica conducătorilor auto în trafic.

În cadrul acestei campanii, se vor desfăşura activităţi de informare a tinerilor cu privire la riscurile consumului ilicit de droguri, prin crearea unor puncte de informare în staţiunile de pe litoral, prevenirea infracţiunilor săvârşite pe fondul consumului illicit de droguri prin testări antidrog în trafic şi dezvoltarea de abilităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, prin atragerea tinerilor către activităţi sportive (beach volei).

Campania se va derula în perioada 23.06 – 01.09.2016, pe întreg litoralul românesc, iar la activităţi vor participa şi voluntarii antidrog îndrumaţi de specialişti ai CPECA Constanţa.