Impresionant mesajul elevilor de la Liceul Teoretic "Callatis"

Impresionant mesajul elevilor de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia. FELICITARI TUTUROR! MINUNAAAAAT!Deosebita realizarea filmului, multumiri si felicitari celor implicati, o echipa frumoasa!

Posted by File De Istorie on Tuesday, November 28, 2017

Nu știu alții cum sunt, dar noi când ne gândim la țărișoara noastră, parcă ne gâdilă sufletul de bucurie și inima ne zâmbește frumos, ca o zi caldă de vară. România nu este doar o țară, România este o trăire, este o simțire ce ne curge prin vene precum ”Ozana cea frumos curgătoare”. România este dulcele grai românesc ce umple sufletul de vise ce au puterea să îndrepte vremea și poate chiar vremurile. Nu vom face din simțirea noastră un steag pe care să îl fluturăm în numele patriotismului, noi, tinerii, oamenii acestei țări, vom face din trăirea noastră o bucurie sfântă. Vom face din trupurile noastre o horă a României pentru că ea, România este fărâmă de minune.
România este un cufăr căruia dacă îi ridici cu smerenie capacul, îți va șopti povești adevărate despre dragoste de glie citite de pe ascuțișul sabiei lui Ștefan cel Mare, te va cutremura cu iubirea de credință a unui Brâncoveanu, îți va aprinde făclia neamului, cel UNU, cu focul iubirii unui măreț Cuza Vodă. Apoi îți va grăi în doine și îți va arăta cum durerea se ține în opinci și cu ea se bate hora, cum lacrima poate țese în flori de borangic cuvântul ”dor”, cum sunetul de bucium adună inima ce bate românește și cum străbunii toți, fără a ne ști, ei mai întâi ne-au iubit și au crezut în noi.
”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,
Țara mea de glorii, țara mea de dor?
………..
La trecutu-ți mare, mare viitor!
………..
Dulce Românie, asta ți-o doresc!”
( M. Eminescu- Ce-ți doresc eu ție. dulce Românie)

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Cristina Matei