La Constanţa se deschide primul bazin dedicat cycling-ului în apă

0
72

 Miercuri, 6 septembrie, la fostul Hotelul Capri, din Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 109 (parter), Element Aqua lansează în premieră cursurile de aquacycling si aqua fitness în incinta primului bazin special amenajat şi exclusiv destinat acestui sport pentru întreţinere si remodelare corporală.

În cadrul conferinţei de presă de la ora 11:30, ce va preceda inaugurarea cursurilor de aquafitness, iniţiatorii proiectului, Cristina și Dragoș Țapu, practicanţi ai sporturilor nautice și cunoscători ai beneficiilor mișcării în apă, vor prezenta constănţenilor noul concept de întreţinere şi remodelare corporală în mediul acvatic.

Pentru că au sesizat interesul crescut al constănţenilor pentru sportul de întreținere au adus un concept relativ nou în țara noastră, aquafitness, un mix deosebit de eficient şi solicitant de: Aqua Cycling, Aqua Gym, Aqua Zumba şi Aqua-mami, ce are un succes extraordinar în Statele Unite ale Americii precum si in cateva din state europene.

Cursurile sunt destinate atât iubitorilor de mișcare, indiferent de sex, vârstă sau nivelul de pregătire fizică cât mai ales persoanelor preocupate să-şi îngrijească şi să-şi tonifice organismul dar care nu au suficient timp pentru “ora de sală”.  Antrenamentele diferă în intensitate dar, în general, trebuie să vă așteptați la o sesiune de încălzire de 5 până la 10 minute, un antrenament aerobic de 30-35 de minute și o sesiune de 5 minute de relaxare și stretching. Prima sesiune de aquafitness este gratuită pentru fiecare aplicant, pentru a afla dacă acest tip de mișcare vă este adecvat !

Studioul de Aquafitness Element Aqua, funcţionează începând de luni 4 septembrie 2017 la parterul Hotelului Capri, din Constanţa, pe Str. Mircea cel Bătrân nr 109, şi este dotat cu recepție, loc de așteptare, vestiare, dușuri și grupuri sanitare pe sexe, jacuzzi, saună şi un bazin pentru exerciţii de întreţinere corporală cu adâncimea maximă de 150 cm.

Cei patru instructori licenţiaţi şi specializaţi în sporturi nautice și fitness iniţiază şi conduc zilnic antrenamentele colective sau individuale de: AQUACYCLING, AQUAFITNESS, AQUAZUMBA, AQUA-MAMI și ÎNOT PENTRU COPII.

 AQUACYCLING este spinning-ul practicat în apă. Bicicletele sunt plasate în piscină, iar cursanții pedalează contra rezistenței opusă de apă, a cărei adâncime nu depășește nivelul pieptului. Această practică oferă un antrenament total şi acţionează muşchii organismului atât al trenului inferior cât şi al celui superior, în timp ce practicanutul beneficiază de forţa de revigorantă a apei.

Fiecare sesiune reprezintă un antrenament colectiv de 45 de minute. Apa este un element natural care oferă un instrument eficient și puternic de rezistență, ceea ce face ca fiecare sesiune de aquacycling să fie provocatoare și energizantă. Pe măsură ce subiectul pedalează, corpul acestuia culege toate beneficiile exercițiilor subacvatice – fluxul sanguin crescut, impactul redus asupra articulațiilor, rezistența cardiovasculară îmbunătățită, reducerea țesutului adipos, eliminarea celulitei și totul fara nicio zi de febră musculară și durere.

AQUAFITNESS este o activitate sportivă ce tonifică musculatura, antrenând toate grupele de mușchi și stimulând toți cei patru factori esențiali pentru o condiție fizică bună: putere, mobilitate, coordonare și rezistență. Este important să menționăm ca aquafitness nu provoacă febră musculară și are un efect benefic asupra circulației sangvine.

Aquafitness are beneficii și la nivel mental. Elimină stresul și tensiunea acumulate, are impact pozitiv la nivel emotional și social, dezvoltând stabilitatea emoțională și îmbunătățind relațiile sociale.

 AQUAZUMBA sau dansul în apă, garantează arderea caloriilor precum și descrețirea frunților.

AQUA-MAMI.Exercițiile în piscină sunt ideale în timpul sarcinii și după nașterea bebelușului. Flotabilitatea apei susține corpul tău și permite astfel efectuarea unui antrenament cu impact redus asupra articulațiilor.

Aqua-mami este un mod distractiv și confortabil de a te menține în formă în timpul sarcinii și de a îți ajuta corpul să se pregătească pentru naștere. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a te întoarce la exercițiu după ce copilul tau s-a născut, permițând corpului tau să se recupereze mai rapid și mai ușor.

Cursurile Aqua-mami constau într-un antrenament de 45 de minute, care tonifiază  mușchii, destind şi relaxează, mobilizează şi întind ușor corpul și totodată îmbunătăţesc capacitatea cardiovasculară. Sunt utilizate exerciții specifice de întărire a musculaturii abdominale și pelviene.

Inițiere înot copii. Înotul oferă distracţie şi amuzament practicanţilor, la orice vârstă, dar în mod special copiilor care adoră să se joace în apă. Înotul păstrează sănătoase inima și plămânii copilului, îi îmbunătățesc forța, flexibilitatea, echilibrul, corectează postura, îi sporesc rezistența la boli.

Înotul oferă provocări și realizări, care ajută pe copilul să devină încrezător în puterile și în abilitățile lui. Dar sănătatea, distracția și încrederea nu sunt singurele motive pentru care copilul ar trebui să învețe să înoate. Înotul deschide perspectiva unei serii de alte activități și sporturi ce se practică în și pe apă.

Persoană de contact: Dragoș Țapu – 0756 801 080

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.