Jandarmeria Română în parteneriat cu S.M.U.R.D., iniţiază o campanie al cărei obiectiv este refacerea rezervelor de sânge, atât de necesar salvării de vieţi omeneşti, în condiţiile în care, în ultima perioadă de timp, numărul donatorilor a scăzut în mod considerabil.

jandarmi În baza parteneriatului dintre Jandarmeria Constanţa şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, 120 de militari vor dona sânge, în perioada 20-26 noiembrie a.c., la sediul instiuţiei amintite anterior, pentru completarea rezervelor, sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. Comandanţii celor două structuri de ordine publică din judeţ vor fi primii care vor dona sânge.

Anii trecuţi, peste  250 de militari ai Jandarmeriei Constanţa au fost implicaţi în astfel de acţiuni umanitare, astfel încât, la nivelul instituţiei, un jandarm din cinci este donator de sânge.

Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim eforturile de recrutare de noi donatori din rândurile constănţenilor şi de fidelizare a celor care au mai donat. Este, în fond, un gest de normalitate.

„Aşa cum spuneam şi anii trecuţi, mereu este nevoie de sânge. Uneori este nevoie urgentă de anumite grupe, iar alteori, pentru efectuarea unor transfuzii, avem nevoie de rezerve, din toate grupele. De aceea, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa aşteaptă şi alţi donatori, iar ajutorul mass-media este, de asemenea, binevenit.“, a adăugat directorul centrului, dr. Alina Dobrotă.