Duminică, 7 aprilie 2019, prietenii Clubului Artelor Solteris l-au omagiat, La Cercul Militar Mangalia, pe marele poet Adrian Păunescu prin muzică, poezie si pictură.
“Copil teribil al poeziei româneşti”, „poet de curte”, „ultimul mare poet comunitar/social român”, „sicofant al poeziei”, „poet naţional” sau „autor al vorbei goale” sunt doar puţine dintre opiniile răspândite în rândul unei generaţii cu sau fără blugi, care a aşezat în biblioteci poezia lui Adrian Păunescu înainte şi după 1989. Un lucru e însă sigur, „bardul de la Bârca” a fost, începând cu ultrasentimentalul an 1965, prezent în memoria tuturor românilor care au iubit fie poezia, fie cântările Cenaclului Flacăra, fie au rămas în faţa televizorului sau au cumpărat gazetele în care acesta semna rubrica. Adrian Păunescu a fost cel mai controversat poet, dar şi cel mai adulat de mase.
El a fost un “rău necesar”sau o pasăre măiastră a unei perioade cenuşii pe care a traversat-o poporul roman. Versurile sale sunt pline de muzicalitate şi sclipiri de geniu. Se spune că, intrarea lui în politică, i-a ucis poezia. Unii critici spun că poezia lui ar putea fi corect judecată abia peste un număr de ani.

Cei prezenti la eveniment s-au bucurat de poeziile poetului, recitate de membrii Clubului “Solteris” si de tinerii magicieni, de recitalul de muzică susținut de Corina Mihalache, precum și de o excepțională expoziție de grafică dedicată poetului – Pavana gândurilor – a artistului Lupu Costel,  sculptor, pictor, grafician, epigramist, caricaturist, modelator.

Născut la 13 iunie 1951, în Alexandria,  Costel Lupu și-a început activitatea artistică de timpuriu, strângând în palmares numeroase expoziții personale, premiate la nivel național, expoziții colective, dar și expoziții de lucrări grafice tematice în Madrid și Roma. Lucrările sunt în general realizate pe diverse tematici (Blaga, Eminesciana, Moromețiana).

La eveniment, moderat de poeta Emilia Dabu, au mai participat, alături de scriitorii şi pictorii Clubulului Artelor Solteris, consilierul local Mihai Sorin, poeta Diana Adam din Năvodari, pictoriţa Monica Goşoiu din Constanța, precum şi cadre didactice si oameni de cultură din Mangalia.