marieana-oleniuc

In cadrul proiectului Organizare sesiune culturală și realizare album cu artişti dobrogeni contemporani”, derulat de Asociatia „Artiști Dobrogeni”, pictorita Marieana Oleniuc a acord un interviu jurnalistului Enache TUSA.

E.T. Ce v-a inspirat în alegerea temelor pentru lucrările dumneavoastră ?

M.O. – Mă inspiră mișcarea pe care încerc să o redau în toate lucrările mele. Încerc să depășesc obisnuințele și să promovez noutatea, misterul, taina. Mă axez mai ales pe mișcare și spirit și vreau să transmit mesajul tainic. Mă inspiră femeia simplă, în cadrul familial, sensibilă, în intimitatea ei, în destindere, comunicțnd bucurie sufletească.

E.T.. Cum vedeti Dobrogea în contextul specificului multietnic?

M.O.  – Dobrogea este o regiune pe cât de misterioasă pe atât de liniștită din punct de vedere etnic. Sunt născută, crescută în Dobrogea, cunosc și conviețuiesc în bune relații cu etniile. Adesea avem proiecte comune și ne susținem reciproc. Fiecare etnie își păstrează tradițiile pe care noi le respectăm.

E.T. Cum v-a inspirat în temele dumneavoastră acest specific multicultural?

M.O. – Mă fascinează portul turco-tatar și chiar am realizat un tablou intitulat „Tătăroaice la Mangalia” pe care l-am donat fondatoarei revistei de cultură bilingva „EMEL – IDEAL” , d-nei Guner Akmola.

E.T. Cum vă defineste proiectul cultural și de creatie în care v-ati implicat în ultimele sase luni ?

M.O. – Pentru mine este o onoare să fac parte din acest proiect cultural dar și o mare provocare și responsabilitate. Îmi doresc din toată inima ca toate demersurile și creatiile artistice ale membrilor asociatiei să aibă un real succes și să contribuie cu adevărat la promovarea artei dobrogene contemporane nu numai pe plan național, ci și internațional. Suntem la început, dar suntem ambitioși și uniți, sunt convinsă că ne vom atinge scopurile propuse.

Citeste integral pe Gazeta de Navodari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.