Festivalul ”Dobrogea – mozaic etnic”

0
54

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, la ora 12:00, Căminul Cultural al comunei 23 August a găzduit a doua ediție a Festivalului ”Dobrogea-mozaic etnic”, faza locală. Evenimentul face parte din proiectul educativ cu același nume, al cărui scop este de a promova tradițiile și obiceiurile etniilor conlocuitoare dobrogene.

La invitația lansată de Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August au răspuns: Școala Gimnazială nr.1 Limanu, Școala Gimnazială nr.1 Albești, Liceul Teoretic Negru-vodă, Școala Gimnazială ”Gala Galaction” Mangalia, Școala Gimnazială nr.1 Mangalia, Colegiul Economic Mangalia, Școala Gimnazială ”Serghei Esenin” Ghindărești. Programul a cuprins dansuri tradiționale rusești, colinde interpretate a capella, obiceiuri românești de Anul Nou (Capra și Dansul măștilor), colinde internaționale, recitare de poeme dedicate momentului Nașterii lui Isus, interpretare vocală a cântecelor specifice românilor, rușilor, turco-tătarilor și rromilor.

Toți participanții au primit diplome de participare și au servit o gustare oferită de sponsorii generoși. Spectacolul a fost urmărit de peste 200 de spectatori, care au savurat fiecare moment.

Proiectul se află în al doilea an de desfășurare și va fi propus pentru a fi introdus în calendarul activităților educative județene pentru anul școlar 2017-2018.

Mulțumim tuturor participanților care au răspuns invitației și au oferit publicului din comuna 23 August un spectacol minunat. Mulțumim cadrelor didactice, părinților și copiilor care s-au implicat activ în buna desfășurare a evenimentului și, nu în ultimul rând, administrației publice care ne este mereu alături și sprijină activitățile educative propuse de Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.