Marţi, 11 februarie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj de jandarmerie care se afla într-o misiune de patrulare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în apropierea Lacului Neptun, judeţul Constanţa, a auzit strigăte de ajutor venind din direcţia lacului.

Imediat, unul dintre jandarmi s-a deplasat pe malul lacului pentru a vedea ce se întâmplă şi a observat că o femeie se afla în apă şi avea nevoie de ajutor. Jandarmul a sărit în apă şi a scos în siguranţă femeia la mal, ulterior apelând serviciul de ambulanţă, prin numărul unic de urgenţă 112.

Femeia, în vârstă de 51 ani, din municipiul Bucureşti, a fost transportată la Spitalul Municipal Mangalia, unde a primit îngrijiri medicale. După identificarea acesteia, jandarmii au luat legătura cu familia, pentru a-i informa despre ce s-a întâmplat, precum şi despre faptul că femeia este în siguranţă. Din discuţiile purtate cu rudele, a reieşit că persoana în cauză a mai fost plecată de acasă în repetate rânduri, fiind cunoscută cu afecţiuni psihice.

În prezent starea ei este bună, fiind în afara oricărui pericol.