Lupta impotriva poluarii a fost transmisa din toate colturile tarii, chiar si din cele mai mici sate care erau vizate doar pentru explorari. Nimic despre asediul de la Mangalia cu zeci de vehicule de teren, autocamioane si sute de angajati care misuna in toata zona asta din Dobrogea. De astazi, televiziunile au inceput sa transmita si de la Mangalia, diminuat ce-i drept, despre asediul firmelor care au venit sa ne polueze. Chevron a stopat orice actiunie in zona Vaslui, pentru ca la Pungesti o mana de oameni, batrani, copii, femei, au reusit sa se opuna tavalugului Chevron sustinut de jandarmii care “nu vor decat sa munceasca” si “doar sa respecte ordinele”, cu orice pret, cum au respectat si securisti la revolutie si au tras in populatie. Si la Mangalia cei de la Prospectiuni sunt in “stare de alerta”, mai ales ca televiziunile nationale au fost informate ca pe mai multe website-uri si retele de socializare se mobilizeaza cetatenii din zona.

27 COMENTARII

 1. pai le e frica…dece? ca nu e 100% legal si ecologic mai ales. Dece nu zic ce au facut in SUA. Dece in UE mai toti se opun?
  tre sa ne adunam ca la Vaslui…

 2. primaria ar trebui sa se implice impreuna cu prefectura pt un referendum sa le demonstram poate asa jnapanilor de la Bucuresti ca DOBROGEA SPUNE NU

 3. nu ca as fi un lider, dar hai sa ne adunam mai multi…ca doar incercam sa ne aparam natura.
  ca idee loc : in venus in fata hotel unde sunt astia cazati sau in oras la casa de cultura/primarie.
  acum restul ce zic ? o ora convenabila la mai multi sa afla…

 4. un consilier local din mangalia face lobby pentru chevron.incearca sa convinga proprietarii de teren sa accepte sa fie amplasate pe terenurile lor utilajele de prospectare.se numeste vasile olan

 5. Poate ca acest consilier Olan stie ca in clipa in care se amplaseaza utilajul de explorare pe proprietatea ta si ai ghinion sa se descopere ca exista gaze ,conform noii legi care este in camera deputatilor spre aprobare:legea expropierii miniere,tu ca si prorietar nu mai ai nici un drept asupra pamantului,deoarece firma exp.Chevron, te poate expropia(si uite asa ramai si fara pamant si fara bogatia de sub el).Iar noi restul populatiei ramanem cu cutremure,cu apa poluata si fara turism .Acum poate intelegem de ce nu s-a investit atatia ani de zile in turismul romanesc din sudul litorarului.
  Concluzia este ca trebuie sa ne intalnim duminica la ora 14 in centrul orasului la Casa de cultura.Va rog iesit mangalioti !

 6. Pai poate stie ca in camera deputatilor este spre aprobare legea expropierii in cazul societatilor miniere(adica daca au constatat ca sub proprietatea ta exista gaze sist de exemplu societatea are dreptul sa te expropieze si asa ramai si fara pamant si fara bogatia de sub el ).Ne mint cu locuri de munca,dar vin cu oameni pregatiti din alte tari; ne mint ca vom fi indepedenti de gaze-dar noi oricum avem 80%din consumul de zi de zi in exploatare(adevarat ca tot de altii),dar uita sa ne spuna ca nu vom avea apa buna si ca ne lasa in urma cutremure asa cum se se intampla la Galati.Uita sa spuna ca nu vom mai putea face agricultura si nici turism .Nu avem nimic de castigat,doar de pierdut .

 7. Va rog frumos, treceti si pe Facebook si anuntati cat mai multa lume ca iesim duminica la orele 14.00 in fata Casei de Cultura Mangalia.

 8. cind a fost referendum la votare,de ce nu ati semnat ?

  daca acum trb sa iesim in strada , iesim ca e ptr noi si copii nostri

 9. Cand sa votat pentru gazele de sist camera unde se vota a fost alaturata chiar ascunsa sa nu stie lumea de ea sa nu voteze !

 10. aceiasi problema am antalnito si eu la votare cand am antrebat despre referendumul cu privire le gazele de sist mi au spus ca nu exista asa ceva

 11. Din câte ştiu eu , sunt proprietari de teren din comunele limitrofe( chiar şi din Mangalia ), care sub pretextul că or să facă parc de eoliene ( nescris însa aşa ceva în contract ) au concesionat terenul încă de acu 3 -4 ani. Punem pariu că taman acolo zic ei ca e teren privat? Şi că de aia au acordul proprietarului şi pot face prospecţiuni?
  Eu personal cunosc o familie păcalită sa concesioneze cele 20 hectare din extravilan . Aşa a fost totul pregatit din timp .

 12. un camion man de la prospectiuni sa care transporta personal a facut accident la intrarea in albesti.a lovit un copac de pe marginea drumului.

 13. vasile olan are caminele fostului CAP din albesti…lea pus la punct pt cazare…se pare ca stia el dece!…sigur are si terenuri pe acolo si leam concesionat la astia..sigur nu e singurul. La Vaslui, aia vroiau sa intre pe terenul primarului…astia de la putere stiu treburile astea…ca doar cu cine a vb astia?ca nu cu noi “prostimea” ci cu “desteptii”de la putere.
  Asa e, sectiile de vot si pt referendum erau plasate mai in spate, plus intoxicarea ca e vorba de gazele care trebuiau sa vina in Mangalia si nu de gaze de sist, etc

 14. la mangalia e groasa treaba putina lume stie ca puz orasului nu este gata si cica sar munci la el de vreo 12 ani puz planul urbanistic zonal care se refera la partea de vest a orasului si anume felul in care ar trebui proiectate casele drumurile tot ce inseamna dezvoltarea unui oras si in baza caruia primaria elibereaza autorizatii de constructie iar oamenii isi pot construi case gospodarii etc acolo deja au aparut cred peste 100 de case in diverse stadii de constructie care evident in lipsa unui puz nu au nici autorizatie de constructie pt ca primaria nu poate elibera iar oamenii in disperare de cauza siau construit case sperand ca o sa se gandeasca sila ei careva acolo fiind urmatoarele strazi dupa strada Munteniei stau zeci de familii cu copii cu batrani fara lumina apa etc probabil in viziunea unor politicieni bolnavi acele terenuri au o alta destinatie

 15. Am inceput deja sa ne vina bani de pe urma lor. La hotelul din Venus coardele fac bani cu astia detasatii spre bucuria pestilor. Cu ce le mai vine de la ajutorul social o sa treaca iarna cu bine ba chiar sa o puna de un TX de 25 de ani.

 16. tineret oameni cu vina si cu suflet iesiti de astazi pe strazi sosele pe jos si cu masinile ca la votare si strigati pe strazi ca ne vedem miine la ora 14 pe platou mobilizati incitati creati precedent sa fim cit mai multi miine

 17. Recomand proprietarilor de terenuri agricole sa faca verificari la fata locului. Este foarte posibil sa sape chiar pe terenul lor fara sa stie, fara a avea un contract de concesiune sau de vanzare semnat.
  De unde stie Chevron limitele proprietatilor ?? Au angajat topografi de la primarie ?? Au planurile cadastrale ale jud. Constanta ?? Cine ii ajuta ?? De ce nu suntem informati ? Vrem si noi sa stim unde sapa. Se poate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.