Astăzi, 19.09.2017, în cadrul unei declarații politice, deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a tras un semnal de alarmă cu privire la publicitatea stradală, realizată haotic, ce pune în pericol siguranța cetățenilor.

Dincolo de aspectul inestetic, cele mai multe panouri sau mesh-uri publicitare sunt realizate neconform și duc la adevărate dezastre.

Cel mai bun exemplu în acest sens este tragedia de la sfârşitul săptămânii trecute, când un tânăr de 24 de ani a murit după ce poarta de la intrarea în municipiul Timişoara a fost luată de vânt şi a căzut peste maşina în care acesta se afla.

Robert Turcescu: Cum se poate ca astfel de porţi sau panouri publicitare masive să fie montate fără ca sistemele de siguranţă să fie impecabil puse la punct? Cum e posibil ca un fenomen meteorologic precum uraganul Irma să nu facă nici o victimă, iar ţara noastră să aibă 8 morţi din cauza unor  copaci, porţi şi panouri luate de vânt, de o furtună de 20 de minute?

Le solicit public tuturor administraţiilor locale din România să inventarieze de urgenţă toate panourile şi mesh-urile, precum şi sistemele acestora de siguranţă. De asemenea, le cer autorităţilor locale să desfiinţeze urgent toate porţile, panourile, mesh-urile care nu prezintă condiţii de siguranţă pentru cetăţeni.

Săptămâna viitoare voi depune în Parlament un proiect de lege prin care se vor înăspri condiţiile de autorizare a oricăror construcţii cu scop publicitar şi prin care primăriile vor fi obligate să desfiinţeze toate instrumentele de publicitate stradală, care oricum nu mai au nicio legătură cu secolul XXI.

Publicitatea stradală trebuie permisă doar în locuri special amenajate şi prin intermediul unor ecrane electronice atent securizate. Publicitatea stradală nu trebuie să fie nici un pericol pentru cetăţeni şi nici să creeze un deranj al imaginii pentru trecători”.