Luni 08 octombrie 2012, dupa mai bine de 3 luni de la instalare, administratia Radu Cristian nu reuseste sa demareze eficient mai nimic. Cel mai mare esec este in cazul problemei cainilor fara stapan. Reprezentantii primariei tot ne comunica rezultatele bune in privinta sterilizarii catorva sute de caini. Unii turisti au fugit la propriu de pe litoral terorizati de haitele de caini, intre timp, presa a incercat sa nu relateze toate cazurile de persoane muscate pentru a nu crea o panica. Ce a facut administratia ? A profitat ca presa nu doreste sa creeze panica si sa starneasca pornirile violente ale celor care nu doresc caini in sudul litoralului. Administratia a stat pasiva si a asteptat pomana unor asociatii care din putinul lor au incercat sa sterilizeze cateva sute de caini. Nu punem in umbra actiunea, dar fara o strangere in paralel a cainilor din teritoriu si “cazarea” intr-un adapost, totul a fost doar o mica gadilare a cateilor in zonele intime degeaba.

                   Ce face primaria in momentul de fata ? Cauta sa arunce problema in curtea celui care nu are ce face si doreste inconstient  sa puna mana sa ajute, dar sub nici o forma sa ramana responsabil in totalitate juridic si financiar de o problema pe care trebuie sa o rezolve administratia locala.  Reprezentantii primariei se plang ca in putinul timp de la instalare nu se putea face mai nimic in aceasta problema si ca au nevoie de ani de zile pentru a rezolva problema. In campanie nu ne-au anuntat ca nu sint in stare sa ne rezolve problemele. Acum ca au ajuns la conducere brusc au dat de greu si se victimizeaza. Cine nu este in stare sa care cat cere, sa nu mai ceara si sa lase pe urmatorul sa care !

                  Societatea civila a actionat la aceasta dezbatere prin intermediul doamnei care in nume propriu a facut un anunt uluitor. Daca reprezentantii primariei se tot plang ca nu au un teren pentru a demara un proiect pentru un adapost ce ar putea gazdui cainii fara stapan, o persoana fizica a pus la dispozitie cu titlu gratuit un teren cu o suprafata de peste 4.000 mp, daca se va construi pe acest teren un adapost si la gestionarea acestuia sa nu fie persoane care pana in prezent s-au opus vehement infiintarii unui adapost. Gestul doamnei nu a fost salutat decat de zona persoanelor care nu aveau un interes in zona “problemei cainilor”.