În data de 9 mai, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti

 

Cupa Regelui ajunsă la ediţia a treia, promite un nou spectacol oinistic de clasă

 

Locuitorii Capitalei, dar nu numai, sunt aşteptaţi în ziua de 9 mai a.c. pe stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, unde, începând cu ora 10.00, vor avea loc trei meciuri de oină, organizate de federaţia română de specialitate şi partenerii tradiţionali.

Regalul oinistic va debuta cu o partidă demonstrativă între două selecţionate ce vor reprezenta două regiuni istorice, Moldova şi Muntenia, care au dat ţării zeci de jucători ce cu cinste au promovat sportul naţional al românilor de pretutindeni.

O oră mai târziu, va avea loc mult aşteptata înfruntare din Cupa Regelui, competiţie ajunsă la ediţia a treia, între echipele A.C.S. FrontieraTomis Constanţa şi A.C.S. Straja Bucureşti. Ambele formaţii au în palmares câte un trofeu câştigat, iar sîmbătă vor dori să încline balanţa victoriilor în dreptul uneia dintre ele. Frontiera şi Straja, două rivale pe terenul de joc, promit un duel plin de fair-play, în care cu adevărat cea mai bună echipă să ridice deasuprra capului trofeul pus în joc.

De la ora 12.30, va urma meciul al treilea de oină, în care se vor pune pe treabă personalităţi care iubesc oina, unde, garantat, vor fi momente de mare spectacol, doar dacă privim la înclinaţiile artistice ale protagoniştilor, a căror menire este să ofere publicului clipe de distracţie maximă.

Aşadar, dacă mai pomenim că în programul zilei vor fi şi cursuri de iniţiere în oină pentru copii şi adulţi, posibilitatea de a achiziţiona suveniruri, de a putea gusta din produsele tradiţionale are românilor în materie de gastronomie, credem că va fi o nouă zi de sărbătoarei a oinei, un sport de care românii trebuie să fie mândri.

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, ne-a asigurat că toţi participanţii vor avea satisfacţia că au pus umărul la revigorarea acestui sport, fie că vor fi pe terenul de joc, în calitate de jucători, arbitri ori antrenori, fie vor fi spectatori, care ştiu să cinstească valorile perene ale poporului românesc.

Poftiţi la oină, dragi români!