Consiliul Local Mangalia a aprobat amenajarea parcărilor de reședință, în locul garajelor

0
13

Consiliul Local Mangalia a aprobat, marți, într-o ședință extraordinară, documentația tehnico-economică a proiectului “Sistematizare pe verticală – Municipiul Mangalia – intrări în blocuri, alei, parcări, lot 1”. Proiectul prevede amanajarea parcărilor de reședință, în locul garajelor demolate recent, care ocupau domeniul public fără autorizație de construcție. În zonele respective, vor mai fi realizate alei de acces, iar intrările în blocuri vor fi reabilitate.

Zilele următoare vom demara procedurile legale de licitație, iar ulterior vom începe lucrările în teren. Sper ca, în această toamnă, să avem primele parcări de reședință, în orașul nostru. Totodată, vom amenaja alei de acces și iluminat public, iar intrările în blocuri vor fi refăcute. Lucrăm deja la înființarea sistemului de apă-canal, în cartierul Dobrogea II, străzile respective urmând apoi să fie asfaltate. În cartierul de case, începem, foarte curând, modernizarea tuturor trotuarelor”, a explicat primarul Radu Cristian. Aleșii locali au mai votat contractul privind folosirea infrastructurii sistemului de distribuție a energiei electrice pentru realizarea Serviciului de iluminat public. Astfel, intreținerea iluminatului stradal va putea fi realizată de municipalitate, cu acordul Consiliului Local. În aceeași ședință a CL Mangalia s-a mai aprobat documentația privind reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe”, cu fonduri UE, precum și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Ambulatoriu – Spital Municipal Mangalia”, realizat tot cu finanațare europeană.

Am semnat deja contractul de finanțare pentru modernizarea stațiunii Saturn, cu bani europeni. Intrăm în procedurile de licitație, iar la începutul anului viitor vom demara lucrările, în teren. Proiectul de reabilitare a Bisericii „Sf. Gheorghe”, care este monument istoric, se află în perioada de precontractare, urmând să semnăm documentele în cel mai scurt timp. În aceeași etapă foarte avansată mai avem proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn și a Pieței Republicii”, a mai spus primarul Mangaliei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here