În data de 28 februarie 2014 Asociaţia Centrul de Mediere Constanţa organizează Conferinţa cu tema “Medierea – de la teorie la practică”. Evenimentul se va desfăşura în municipiul Constanţa, la Hotel Ibis – Sala Prestige, între orele 12:00 – 16:00.

Conferinţa îşi propune să lanseze un dialog interprofesional care să aducă lămuriri privind aspecte concrete din practica medierii cum ar fi:

  • Avantajele medierii pentru judecători, avocaţi, justiţiabili;
  • Procedura Informării obligatorii privind avantajele medierii;
  • Taxele de timbru aplicabile în materia medierii;
  • Procedura desfacerii căsătoriei prin acord de mediere;
  • Asigurarea interesului superior al copilului la desfacerea căsătoriei prin acord de mediere;
  • Autentificarea acordului de mediere.

Participarea este gratuită, iar pentru mediatorii participanţi se acordă 2 puncte de formare profesională continuă.

                Fondată în anul 2007, Asociaţia “Centrul de Mediere Constanţa” reuneşte mediatori autorizaţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, cu scopul promovării, sprijinirii şi practicii medierii, precum şi popularizării acestei proceduri în România. Asociaţia Centrul de Mediere Constanţa şi-a propus să sprijine  pregătirea la un standard ridicat a membrilor săi pentru a deveni un etalon de calitate, iar profesioniştii să vadă în promovarea medierii o vocaţie. Astfel, mediatorii din cadrul asociaţiei au luat parte la cursuri de dezvoltare profesională, la seminarii de lucru pentru perfecţionarea tehnicilor de mediere şi au primit certificări internaţionale de la organizaţii de renume:  The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation de la Londra şi Serviciul Federal de Mediere şi Conciliere din Washington D.C., Statele Unite ale Americii.

Simona Grosu

Departament P.R. al Asociaţiei Centrul de Mediere Constanţa

tel. 0726.173.375

centrul.de.mediere.constanta@gmail.com

www.mediere-constanta.ro