Cer demisia de onoare a prefectului Iorga Palaz, dar știu că nu are onoare de aceea am sesizat ilegalitățile și abuzurile sale la premierul României și Ministerul Administrației și Internelor!

Ieri, pentru a doua oară în decursul unui mandat de primar, la o distanță de doar doi ani, instanțele românești, prin Tribunalul Buzău, au dat câștig de cauză primarului Mihai Claudiu Tusac în procesul intentat prefectului Iorga Palaz privind suspendarea abuzivă și ilegală a edilului din funcție în noiembrie 2011.

La aflarea deciziei, primarul Mihai Claudiu Tusac a declarat: “Justiția este singura care funcționează corect din instituțiile denaturate de culoarea portocalie spre verde de azi! Am câștigat prima dată în 2010 la Constanța, cu sentință definitivă și irevocabilă. Am câștigat și acum la Buzău, după toate întârzierile provocate voit de prefect, prin tot felul de tertipuri avocățești. În cinci luni de proces, ieri (joi, 19 aprilie 2012 – n.r.) a fost prima dată când s-a judecat pe fond. Până acum s-a prelungit din cauza prefectului care a încercat să mă țină cât mai mult departe de primărie, să nu reușesc să realizez proiectele pentru cetățeni, pentru oraș”.

Prin procesele intentate abuziv, prin rolul de unealtă a deputatului de Mangalia, prefectul Iorga CP a făcut rău cetățenilor municipiului Mangalia și continuă să-și depășească atribuțiile de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Drept urmare, primarul Mihai Claudiu Tusac a înaintat două plângeri, către prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu și ministrul Administrației și Internelor Gabriel Berca în care solicită destituirea sa din funcție din cauza abuzurilor grave și repetate săvârșite și a încălcării prevederilor Capitolului III din Legea 393 privind statutul aleșilor locali.

Intenția sa clară de a mă demite, colaborarea cu deputatul portocaliu care acum s-a înverzit, influențarea consilierilor locali PDL în sensul de a nu oferi sprijin proiectelor primarului, chiar dacă erau necesare dezvoltării orașului și întregii populații trebuie pedepsite. Oamenii trebuie să știe adevărul, că aceștia sunt călăii car i-au condamnat la îngheț în iarna trecută! Știu că prefectul nu are onoare, de aceea cer premierului și ministrului Administrației să-l demită! Dacă avea onoare lupta direct cu mine, ca un bărbat, nu pedepsea un oraș întreg, bătrâni și copii care au suferit de frig în propriile locuințe doar din cauza răzbunărilor politice ale politicienilor-curcubeu!, a încheiat primarul municipiului Mangalia.

  Dep. Mass-media Primaria Mangalia