Membrii Clubului de Arta “Solteris” au participat joi, 5 iulie 2018, la vernisajul expozitiei de pictura a artistului Anna Varganova, eveniment care a avut loc la Galeria de Artă “Hristo Gradechliev” din Kavarna, Bulgaria.

Anna Varganova, Darina Kolisheva, Iordanka Stoeva

Expoziția a fost deschisă oficial de secretarul municipalității Darina Kolisheva. “Este o onoare să fiu aici în acest splendid spațiu care poartă spiritul Annei, o persoană cu adevărat cosmopolită“, a spus Kolisheva în discursul ei. La final, Corina Mihalache, membru Solteris, a susținut un scurt, dar pasionat recital, după care publicul a putut admira în voie tablourile expuse, a putut socializa și gusta un pahar de vin și un fursec, după preferință.

Anna Varganova s-a născut și locuiește la Moscova. În vizita sa în Bulgaria, în zona de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre, se îndrăgostește de această zonă și decide că este locul ei preferat pentru creativitate și inspirație.

Este a treia expozitie personala a artistei la Galeria de Artă “Hristo Gradechliev” din Kavarna și, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la deschiderea institutului cultural, donează galeriei 18 lucrari din colecția sa.
Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii iulie.