Cinci artisti plastici din Mangalia vor participa la vernisajul expoziţiei de pictură „Expresii plastice dobrogene”.

0
40

expresii-plastice-dobrogene-octombrie-2016-02Asociaţia „ARTIŞTI DOBROGENI” ii invita pe iubitorii de arta  la Biblioteca Judeţeană I N Roman din Constanta, vineri , 4 noiembrie, de la ora 18.00, la vernisajul expoziţiei de pictură „Expresii plastice dobrogene” avand ca autori 17 membrii ai asociatiei. Evenimentul face parte din proiectul „Organizare sesiune culturală şi realizare album cu artişti dobrogeni constemporani“, coordonat de Mirela Iuliana Turtoi.

„Acţionând ca o echipă multiculturală, Asociația Artiști Dobrogeni unește artele vizuale, poezia, proza și muzica, dezvoltând și transmiţând generaţiei tinere sentimentul de apartenenţă la o identitate culturală prin promovarea, în cadrul vernisajului, a unui „Album de artă și poezie cu artişti dobrogeni”, cu picturile artiştilor plastici din asociaţie și poezii compuse de Gabriela Dobre, ocazie în care va avea loc și un minirecital“, se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

Cei 17 artisti care prezints „Expresii plastice dobrogene” sunt: Mirela Iuliana Turtoi, Marian Vintilă, Cornelia Sârbu, Marieana Oleniuc (Mangalia), Niculae Găgeanu (Mangalia), Gheorghe Caraiman, George Şerban (Mangalia), Liliana Lazăr (Mangalia), Sorin Lazăr, Mădălina Jiji, Vasile Munteanu, Ina Ioana Iordan, Radu Horobăţ, Sârbu Marian, Gheorghe Dragomir, Alexandru Ghinea (Mangalia) și Vasilica Grigorov.

Se alătura cu entuziasm artistilor dobrogeni si invitatii speciali: Ion Marinescu si Alina Horez. Prezentarea va fi realizata de prof. univ. dr. Ibram Nuredin și de d-na Deleanu Geta muzeograf la Muzeul de Arta Constanta.

Programul zilei de 4 noiembrie este următorul:

  • între orele 18:00 – 19:00 va avea loc conferinţa de presă pentru prezentarea albumului de artă și poezie, înmânarea diplomelor către participanţi, însoţită de un recital de muzică în aula de la etajul 2 a bibliotecii.
  • între orele 19:00 – 20:00 are loc vernisajul cu prezentarea tablourilor și artiştilor, lângă simeze în sala mare de la intrarea în bibliotecă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.