Cel care a infiintat autointitulata politie a animalelor a ajuns dupa gratii

2
70

Cainii fara stapan, cainii vagabonzi, cainii comunitari, cainii strazii, diferite denumiri aceeasi problema la nivel national. Problema este  tratata in functie de partile implicate, motiv pentru care inca de la inceput trebuie sa vedem care sunt acestea,  pentru a aborda problema impartial. Statul este partea implicata prin autoritatile publice specifice. Celelalte parti implicate formeaza societatea civila. In primul rand avem victimile cainilor fara stapan, cei care au fost muscati si au semnalat problema. Pe partea opusa avem iubitorii de caini, un fel de activisti, cu vederi extremiste, cei care spun ca orice persoana muscata de un caine este vinovata cu ceva, de parca acel caine a actionat ca un justitiar al strazii. Intre cele doua tabere total opuse se afla detinatorii de caini, in mare parte constienti de problema cainilor liberi in haite pe strazi, dar cu o dorinta de rezolvare cat mai pasnica. Pentru ca intriga sa fie cat mai complexa, avem si pe cei care urasc animalele, o mica parte de persoane, in general dezaxati care omoara de placere aceste suflete, fie caini, fie pisici sau alte vietati. Cei din urma sunt cei care alimenteaza focul problemei, dand o cauza activistilor cu vederi extremiste, iubitorii de caini.

Pe langa si dintre acesti “iubitori de caini” au rasarit grupuri de persoane care au adoptat o forma juridica, o fundatie, asociatie de “aparare a drepturilor animalelor”, in realitate majoritatea doar a cainilor. Nu generalizam, exista probabil si asociatii sau fundatii corecte, dar nu prea au fost vizibile in Romania. O astfel de asociatie a fost formata peste noapte imitand ilegal numele si emblema POLITIEI NATIONALE.  Un individ urmarit penal de autoritatile statului, de curand chiar condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, a infiintat cu acordul surprinzator al autoritatilor o asa zisa “Politie” a animalelor. In primul rand legea nu permite ca denumirea unei forme juridice non-guvernamentale sa imite pe cea a institutiilor statului, nici alte insemne similare sa fie folosite. Nu a contat: Cu ajutorul suprinzator al unor institutii care au inchis ochii si au interpretat dupa cum au vrut legile, acest individ si-a inscriptionat masinile ca pe cele de Politie nationala., apoi a trecut la sigle, embleme, uniforme, functii de comisari, pana cand totul arata ca Politia Nationala. Individul pe numele sau vechi Grigore-Ioan Prodan, actual Emilian Prodan, nume schimbat in timp ce era anchetat de autoritati, a reusit sa terfeleasca unicul instrument cu care ONG-urile din Romania puteau aduce  problema cainilor fara stapan la normalitate. Lumea astepta ca dupa modelul american, englez, sa se infiinteze Politia Animalelor. Acest concept a fost facut praf de personajul care acum este dupa gratii. Oricum povestea se repeta si in alte parti ale tarii unde asa zisii “iubitori de animale” se agita sa stranga fonduri pentru cainii fara stapan, dar situatia din strada parca se agraveaza. pa2

Sa nu uitam ca nu sunt principalii vinovati. In frunte este statul roman prin institutiile care nu fac mai nimic. Apoi sunt destui vinovati si in societatea civila intre cei care abandoneaza cainii si nu fac unicul lucru cerut de toata lumea, sterilizarea. Fara sprijinul autoritatilor, fara sprijinul real al organizatiilor non-guvernamentale, fara sprijinul socitatii civile, cainii raman o afacere buna pentru cei care sunt interesati de fondurile pentru hrana, sterilizare, capturare si a laudatelor adoptii. Singurii care au suferit si vor suferi sunt vicitimele cainilor fara stapan si blanosii lasati pe strazi in frig sau flamanzi.pa4pa3

2 COMENTARII

  1. Am vrea niste nume exacte si niste sume de bani maniopulati si statistica cu cheltuielile medicaloe lunare si anuale pt cei agesatri de potai si cati turisti batrani copii sunt muscati anual .Oare sistemul medical si asa ruinat mai poate sustinr tratamente pt agresiunile canine .Cate victime va mai trebuie ca sa judecati corect daca ne putem permite ori nu potai pe strazi .Cat de infectate sunt trotuarele de toti parazitii lasati de comunitari ,paraziti care mai ajung si in burtitle copilasilor sau per vplamani si rinichi facand chisturi .Chiar nu ati citit asa ceva ???

  2. deci pe mine nu ma intereseaza sterilizarea cainilor,important e sa dispara dupa strazi deoarece nu putem merge linistiti nici macar sa ducem o galeata de gunoi da?cum sa-mi las copilul afara stand cu frica ca o sa-l muste un caine?cai care vor caini sa invete sa aiba grija de ei si sa adune mizeriile care le lasa in urma ca nu sunt obligata eu sa suport mizeria lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.