Campania “Constanţa Verde”, inițiată de Organizația Municipală a Tineretului Social Democrat Constanța, prinde rădăcini! Zona din apropierea Pasajului subteran de la Gară a fost înfrumusețată cu sute de trandafiri și arbuști ornamentali

0
277

Campania de conștientizare “Constanța Verde”, inițiată de Organizația Municipală a Tineretului Social Democrat Constanța, prinde rădăcini, nu doar în mediul online. Astăzi, tinerii social democrați, împreună cu reprezentantele Organizației Municipale a Femeilor Social-Democrate Constanța, au plantat peste 200 de trandafiri și tuia ce vor înfrumuseța de acum zona din incinta Pasajului subteran de la Gară.

Terenul a fost ales la îndemnul reprezentanților Direcției Gospodărire Comunală, Serviciul Administrare Spații Verzi, în funcție de nevoile și atractivitatea zonei, Pasajul subteran de la Gară fiind intens circulat de constănțeni și simțindu-se nevoia înfrumusețării sale. Cele două organizații social democrate au achiziționat plantele ornamentale, au săpat gropile și au plantat cu grijă firele de trandafir și arbuștii de tuia. Iar pentru ca plantele ornamentale să prindă rădăcini și să ajungă să înfrumusețeze zona, tinerii social democrați vor avea grijă ca munca lor să nu fie în zadar și vor îngriji și ecologiza locul pe viitor.

Campania de conștientizare “Constanța Verde” a început în mediul online cu mesaje motivaționale și informații utile ce îşi propun să contribuie la schimbarea comportamentului pe care semenii noştri îl manifestă faţă de natură, un comportament de multe ori distructiv, și să răspundă nevoilor reale ale societății românești și ale comunității locale constănțene, în mod special.

„Haideți să salvăm natura prin gesturi mici! Împreună facem Constanța Verde” este îndemnul tinerilor social-democraţi din Organizaţia Municipală, îndemn adresat tuturor constănțenilor. În acelaşi timp, constănţenii sunt încurajaţi să se alăture programului Curăţăm Constanţa noastră, proiect iniţiat de municipalitatea de la malul mării şi susţinut şi de tinerii social democraţi, împreună cu OFSD Municipiul Constanţa.

Am încercat să ne aducem aportul într-o măsură corespunzătoare pentru o astfel de activitate, în urma căreia mai multe spaţii din comunitate sunt readuse la viaţă, în beneficiul cetăţenilor, al copiilor şi nu în ultimul rând în beneficiul mediului înconjurător. Scopul nostru este ca prin plantarea a diverse specii de arbori decorativi și flori ornamentale să înfrumusețăm mediul înconjurător, să protejăm natura și să menținem un loc frumos pentru plimbare, cu aer curat. În același timp, este un act educativ, de responsabilitate pentru tinerii social democrați constănțeni”, a declarat Leonard Drăgan, președintele TSD Municipiul Constanța.

          “Programul Primăriei – Curățăm Constanța noastră – ne oferă tuturor posibilitatea, printre multe alte activități, de a participa concret, prin acțiuni specifice, la creșterea spațiului verde existent dar insuficient în orașul nostru. Azi, Organizația Femeilor Social Democrate din Municipiul Constanța și TSD Municipiul Constanța au încercat acest lucru. Și, cu siguranță, vom continua, așa cum am făcut și până acum, de altfel, astfel de acțiuni”, a declarat Conf. Univ. Dr. Marioara Cojoc, președintele OFSD Municipiul Constanța.

Campania de conştientizare “Constanţa Verde”, iniţiată de TSD Municipiul Constanța, se va derula până la finalul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.