Fideli principiului conform caruia munca trebuie recompensata, membrii Asociatiei “Simt Civic” propun recompensarea in bani a trudei elevilor.

Lipsa rezultatelor este drastic sanctionata, insa atata timp cat nu exista parghiile necesare cointeresarii elevilor printr-un sistem eficient de recompensare sau curicula atractiva nu putem pretinde ca adolescentii si copiii sa aiba o constiinta mai puternica decat a noastra,adultii.

Deși, cu siguranta, contează prestigiul, pasiunea, și satisfacția lucrului până la urmă aceasta metoda pe care o propunem este experimentata cu rezultate satisfacatoare in SUA inca din 1996.

Consideram ca acest principiu al recompenselor banesti pentru merite scolare ar rezolva cu prioritate problema abandonului scolar, in special in mediul rural si cu predilectie in randul copiilor de etnie rroma si totodata pe termen lung vom rezolva problema reintegrarii romilor. Este ingrijorator ca Romania este  tara cu cei mai multi analfabeti din Europa de est, numarul oficial fiind de 150000 si 40% dintre romani citesc prost . Efectele se vor vedea, pe termen mediu  inclusiv in bugetul asigurarilor sociale, numarul asistatilor social urmand a se reduce exponential, pe masura ce tinerii devin absolventi. Ei nu vor mai ingrosa randurile somerilor,deoarece spiritual competitional in care au fost educati ii va face sa isi caute un loc de munca sau vor intreprinde o activitate privata.

Desi controversat, experimentul este in expansiune iar rezultatele sunt extraordinare, motivatia financiara este la fel de puternica la copil ca si la adult. Mai mult, printr-un program elaborat putem sensibiliza cetatenii straini si romani in sensul de a nu mai da bani copiilor care cersesc, astfel ei devin responsabili pentru viitorul copilului respectiv condamnandu-l sa ramana analfabet.  Putem importa acest program care functioneaza, chiar daca vorbim de pionierat. Mai rau decat acum nu poate fi.

Presedinte Asociatia “Simt Civic”
Psiholog clinician drd. Amelia Boros

4 COMENTARII

  1. Sunt profesoara si mi se pare o masura foarte buna.Atata vreme cat copiii care onoreaza scoala prin rezultatele lor, prin activitatea independenta , nu sunt promovati ,nu sunt recompensati, nu sunt cunoscuti, munca noastra la catedra este aproape zadarnica.
    Am sa va dau si un exemplu concret: in scoala unde predau s-a pus problema unei excursii gratuite in saptamana Scoala altfel. Fiind limitat nr. de locuri, s-a ajuns la concluzia sa fie luati , din fiecare clasa, cei mai buni.Nu va puteti imagina reactia celor care se stiu ca nu invata bine, dar nu au nici poibilitati materiale ,pentru a fi plimabati de catre parinti.

    Concluzie: lupta impotriva esecului scolar apartine intregii societati, nu doar profesorilor,si cel mai mult condamn televiziunea ,cu asa-zisele modele pe care le promoveaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.