Aproximativ un kilometru de plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni în rezervaţia marină de la Vama Veche – 2 Mai

0
38

gardaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, depistând doi cetăţeni români care lansaseră în Marea Neagră, în zona rezervaţiei naturale Vama Veche – 2 Mai, plase de pescuit tip comercial în lungime de aproximativ un kilometru.

În data de 05.03.2016, în jurul orei 17.35, un echipaj naval din cadrul Grupului de Nave Mangalia a fost informat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului SCOMAR că pe Marea Neagră, travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune pescărească se îndreaptă spre rezervaţia marină de la Vama Veche – 2 Mai.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locul indicat unde au interceptat ambarcaţiunea în care se aflau cetăţenii români S.G. de 51 ani şi S.M. de 45 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.

Cei doi bărbaţi au declarat că doreau să recupereze din apă plasele de pescuit de tip comercial pe care le lansaseră în apă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării mai multe plase de pescuit  în lungime totală de aproximativ 1.000 de metri fără captură de peşte în ele.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit în apele continentale sau maritime interioare prin orice metode sau mijloace al peştilor sau altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie sau zone de protecţie”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.