Aproape 500 de persoane la Hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului Neptun

0
70

500 de enoriasi s-au rugat si au participat la slujba si hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului Neptun pe 15 august. In dimineata hramului a fost oficiata Sfânta Liturghie de catre parintele Gelu Cezar Calin, preot paroh al parohiei.

 Dupa slujba, cu sprijinul comunitatii din Neptun, a fost organizata o masa in prezenţa a 500 de credincioşi, care au venit in pelerinaj de la mari departari. Toate produsele au fost aduse de enoriasi si au cuprins coliva, cozonac, fructe si vin, alaturi de felul principal, fasolea cu cârnati la ceaun, preparata in aer liber de catre Chef Liviu Bosnea si Chef stefania Bosnea si oferita credinciosilor gratuit.

 ”Ca parte a comunitatilor din Neptun, Jupiter si Mamaia, incercam sa ne aducem contributia la organizarea evenimentelor majore din zona litoralului. Este al doilea an consecutiv când contribuim la organizarea Hramului Bisericii Adormirea Maicii Domnului Neptun si ne bucuram ca am reusit sa ne implicam si colegii in acest eveniment. Credem cu tarie ca, de câte ori avem posibilitatea, este bine sa incercam sa ne ajutam semenii defavorizati si sa sprijinim pastrarea traditiei stravechi”, a declarat Chef Liviu Bosnea.

 Ce este Hramul unei biserici?

Hramul indeplineşte acelaşi rol in viaţa bisericii ca şi ingerul pazitor in viaţa particulara a credincioşilor. El este paznicul bisericii, este primul care se ingrijeşte de soarta ei si ocroteşte Sfântul locaş, aparându-l de calamitaţi: foc, apa, cutremure, razboaie, distrugeri, profanare etc.

 Despre Parohia Adormirea Maicii Domnului Neptun

Finalizata in 2012, Parohia Adormirea Maicii Domnului din Neptun isi serbeaza hramul pe 15 august, de ziua praznicului Adormirea Maicii Domnului. Biserica deserveste statiunile Neptun, Olimp, Cap Aurora si Saturn iar preot paroh este parintele Gelu Cezar Calin.

 Despre Chef Liviu Bosnea

Implicat timp de 10 ani pe piata de grill din România, Chef Liviu Bosnea a facut design si implementare de meniu pentru restaurant si terasa, a organizat evenimente cu muzica live in restaurantele pe care le-a condus, oferind catering pentru companii. in prezent, conduce Grupul Grill World care cuprinde 3 restaurante: La Rotisor Neptun, la Rotisor Mamaia si Taverna Zeus.

 In ultimii 10 ani, Liviu Bosnea a sprijinit derularea mai multor evenimente in aer liber, in mai multe orase din tara, cu ocazia unor sarbatori speciale: 1 Decembrie, Ignat, Adormirea Maicii Domnului etc.

 In 2016, alaturi de alti bucatari si chefi culinari initiaza asociatia de educatie culinara “Fratia Ceaunelor”, cu scopul de a sprijini domeniul grillului si de a educa publicul larg in ceea ce priveste conceptul de preparate la grill.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.