La alegerile din 2008 am fost pacaliti in cel mai monstruos scenariu care nu a avut nici cea mai mica legatura cu partidele. Iorgus Zanfir trebuia sa paraseasca scena sub protectia imunitatii parlamentare in comisia pentru “aranjarea teritoriului si echilibru ecologic”. E amuzant  sa pui “lupul paznic la oi” dupa ce el a “aranjat teritoriul” si a “dezechilibrat mediul”, fiind portita de scapare din dosarul Comorova. 

In locul sau trebuia sa vina un “mostenitor” si a fost scos imediat, parca pregatit de ceva timp, scolit in afacerile cu asfalt si publicitate cu bani publici. Coincidenta facea sa fie tocmai finul lui Iorgus, Tusac Mihai Claudiu zis Jean Claude, dar nu Van Damme ci Tusac.

Tehnica de manipulare a maselor a functionat usor in 2008 cand toti au crezut ca voteaza pentru schimbare si au fost schimbati…. banii dintr-un cont in altul. Pentru ca totul sa fie mai credibil, 2008 a avut o gramada de candidati momeala, ca batalia sa se dea in directia impusa.

Ce vom primi in 2012 ? Acelasi scenariu cu schimbarea actorilor principali intre ei. Sloganul este identic, sa alegem schimbarea, dar acum ne este prezentat ca personaj pozitiv Iorgus Zanfir. Pana si banerele de pe cladiri sint aceleasi, fara sa se mai oboseasca sa schimbe macar sloganul.

Concluzia este ca ei considera cetateanii din Mangala atat de usor de prostit incat stau calmi si asteapta inevitabilul. Pe langa personajele principale, au fost adusi iar candidati momeala, de data aceasta nici macar unii credibili. Nu s-au mai obosit sa ne pacaleasca, mizand pe foame, saracie, nepasare, frica si neputinta.

In 2008 au fost facute dezvaluiri incendiare, dar ca la revolutie ne-a fost furat si acel demers de deconspirare a vinovatilor. Atunci justitia a fost oarba, surda, muta si in vacanta prelungita. Urmeaza sa vedem daca s-a schimbat ceva. Poate tributul catre Constanta s-a schimbat, pentru ca in 2008 s-a dat ca la pestisorul auriu, indeplinind lui Mazare si Constantinescu 3 dorinte: salubritatea, transportul si ridicarea masinilor parcate ilegal (caracatitele). Poate in 2012 Mazare si Constantinescu vor vrea cate o statiune, caci noi nu stim ce sa facem cu ele oricum, toate sint in paragina, goale si de vanzare, o mostenire de la geniul distrugerii, Iorgus Zanfir, care crede ca in turism se face doar plaja, se mananca si apoi la somn. Asa-i la noi cand pui asfaltangii, carciumarii si constructorii sa faca turism.

Dupa celebra opera …. ne punem intrebarea “mahmuri” de minciuni si scenarii …. noi cu cine votam ?