Activitati desfasurate de Inspectoratul de Jandarmi Constanta cu ocazia implinirii a 165 de ani de la infiintare

0
40

În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.  Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica,  Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

 Pentru marcarea acestui moment aniversar, în perioada 02-10 aprilie, a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa organizează o serie de activităţi, după cum urmează:

      Joi, 02 aprilie a.c., cu începere de la ora 10.30, Jandarmeria Constanţa organizează un concurs de tir dedicat jurnaliştilor, acţiune care se va desfăşura într-un poligon situat în apropierea municipiului Mangalia.

       Vineri, 03 aprilie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezenţa personalului Jandarmeriei Constanţa, la sediile unităţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“.  După aceast moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor din cele două unităţi care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată. Totodată preotul militar Oprea Laurenţiu va oficia ceremonialul religios care se va desfăşura cu această ocazie.

          În perioada 06 -10 aprilie a.c. în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii constănţeni vor fi alături de elevii din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa.

     Având în vedere faptul că în această perioadă se desfăşoară şi programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe să fii mai bun”, jandarmii constănţeni vor prezenta o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, câinii de serviciu dar şi ateliere de prezentare a tehnicii din dotare.

   Totodată, elevilor le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

  Activităţile se vor desfăşura la Palatul Copiilor din municipiul Constanţa, dar şi la instituţiile de învăţământ din Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.